maanantai 19. lokakuuta 2015

Kulttuuria ja kyykkyjä

Taas oon pitänyt taukoa treeneistä. Flunssa yrittää tehdä hyökkäyksiä ja kuumetta on ollut, joten siksi oli pari päivää lepoa. Loppuviikolla en enää ollut kipeä, mutta nyt olisi ollut muutenkin treenikeventelyn paikka, joten toteutin keventelyn ylimääräisiä lepopäiviä pitämällä. Lisäksi täällä Turussa oli viime viikolla pari keikkaa, joilla kävin, eli nyt myös meni kulttuuri liikunnan edelle. Viikonloppuna oli taas paluu treenien pariin. 


In Flames


Amorphis
  
Vähän aikaa sitten näin salilla jonkun hyödyntävän selkäpenkkiä "väärin päin", tehden siinä samanlaista liikettä kuin olen yrittänyt tehdä ison boxin päällä. Testasin sitä itekin ja havaitsin oikein näppäräksi liikkeeksi. :) Boxiin verrattuna tuo selkäpenkki on ainakin superpaljon tukevampi eikä kaadu, vaikka joku siinä vähäsen väärin päin heiluisikin. Reunaa ei ole pehmustettu kuin sitä oikein päin tehtävää liikettä varten, joten käytin pehmusteena jumppamattoa. Tätä aion kyllä jatkossakin tehdä.







Penkkitekniikkaoivalluksesta olenkin kirjoitellut, mutta viimeisimmät oivallukset liittyvät kyykkyyn. (Oon muuten saanut vähän paremmin otettua penkissä asentoon tukea jaloista nyt, kun ainoa asia penkatessa ei ole se, milloin olkapää alkaa kenkkuilla.) Lueskelin viikonloppuna blogeja ja törmäsin mutkan kautta tällaiseen kyykkytekniikkaa käsittelevään tekstiin (linkki). Täytyy myöntää, että mulla on (tähän asti) kyynärpäät sojottaneet taaksepäin kaukana vartalosta. Myös tuo tangon irrottaminen telineestä tai ainakin telineeltä pakittaminen voisi sujua fiksumminkin, ei tarvitse pakittaa metritolkulla ja hakea asentoa askeltolkulla, kun tämän voi hoitaa muutamalla askeleella... Eihän tuon tangon kanssa mitään maratonia ole tarkoitus juosta.



 
Muutenkin tekniikassa on hiomista vielä, mutta erityisesti tuo kyynärpäiden osoittaminen enemmän alas kuin taakse tuntui muuttavan liikettä huimasti parempaan suuntaan. Mulla on vähän ollut ongelmana turhan paljon eteen kaatuva kyykky raskaissa sarjoissa. Viikonlopun treenissä otin kyykkysarjoista videota ja onhan tuo asento näköjään edelleen vähäsen pystympi, kun painoa on kyydissä vähemmän, mutta sitä kaatumisfiilistä ei kuitenkaan tullut nyt raskaimmallakaan painolla. En ole ihan varma, olisiko pitänyt palata treeniohjelmassa viikko tai pari taaksepäin ja käyttää siis hiukan pienemiä sarjapainoja, mutta jatkoinpa nyt suoraan siitä, mihin jäin. Hyvin kulki. Ei siis välttämättä ollut totaalisen huono päätös.

Tässä alla olevassa kuvassa näkyy mun mielestä hyvin tuo ero asennossa kyynärpään asennon muuttuessa, vaikkei kuvakulma olekaan aivan prikulleen sama. Kuvasarjan ylemmissä kuvissa tein sarjan 5x80 kg, alemmissa kuvissa 3x82,5 kg. Molemmissa oli alla samanlaiset lämmittelysarjat. Uutta tekniikkaa kokeillessa käytin lukkoja, vaikka yleensä en käytä - kyllä pitää sen verran tasapainossa pysyä, ettei kiekot valu pois tangolta. Ehkä kuvakulma hämää, mutta olen näkevinäni, että alemmassa kuvassa hiukan pystymmän yläkropan lisäksi kyykky olisi syvempi ala-asennossa. 





Haluan nähdä ilmeeni, kun joku seuraavaksi sanoo, että kyykky on vain jalkaliike. :D Voi vitsit miten innoissani tästä touhusta jaksan olla, vaikka viime kuukaudet onkin treenien osalta menneet aika paljon vaatimattomammin, kuin olin suunnitellut ja toivonut. Motivaatio ei ole minnekään kadonnut. 


Voimakasta viikkoa! :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti