sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lunta!

Turkuun saatiin vihdoin valkea maa tänä viikonloppuna. :) Eihän tuo ohuen ohut valkoinen peite varmaan muutamaa päivää kauemmin tule pysymään, mutta toivottavasti tää ei nyt jää tän talven ainoaksi lumeksi kuitenkaan. Heti on kivempi fiilis, kun on jotain muutakin kuin kuraista ja pimeää. Nytkin siis on kuraista ja pimeää, mutta sen lisäksi on myös liukasta. ;) Ja aavistus valkoista!




Viimeiset pari viikkoa on menneet aika kivasti ja olen saanut kolmen treenin viikkorytmistäkin pidettyä nyt kiinni. :) 

Tähän asti olen pystynyt tekemään mavea ilman vetoremmejä. Tällä viikolla kuitenkin ehkä useamman syyn seurauksena otevoima ei todellakaan meinannut riittää, vaikka viime viikolla ei ollut mitään ongelmia, ja kuitenkin oli vain 2,5 kg eroa sarjapainossa. Keskittyminen ei ollut ihan täysillä mukana, eikä varsinkaan siinä vaiheessa, kun ote lipsui viimeisessä sarjassa. Ehkä en käyttänyt sitten ihan tarpeeksi magnesiumiakaan. Tein kuitenkin sarjan loppuun väkisin. Niinhän siinä sitten kävi, että tanko kyllä nousi, mutta ne kaksi viimeistä toistoa meni vain tangosta kiinni pitämiseen keskittyen tekniikan kustannuksella... Selkä oli ihan pyöreänä. No, enpä luovuttanut ja lopettanut kesken, mutta olisin voinut olla järkevä ja ottaa ne remmit käyttöön. Selkää en halua tuhota! 

Onneksi otevoimaa voi parantaa treenaamalla. Tuossa treenissä tein lopuksi roikkumisharjoituksen. Roikuin tangosta varmaan 20-25 sekuntia. Sitä ennen olin kyllä jo roikkunut tangosta, kun tein vatsoja, mutta siinä mulla oli varmuuden vuoksi remmit apuna. Ois aika kauheeta tipahtaa lattialle väärässä kohtaa... Etsin netistä tietoa otevoimaharjoittelusta ja aionkin ensi viikolla kokeilla lukemiani vinkkejä käytännössä mave-päivänä. Ihan mainio tiedonlähde on Super-sets -blogi (täällä). Roikkumisen lisäksi blogissa suositellaan mm. farmarikävelyä ja kahvakuulatreeniä. Farmarikävely kuulostaa hauskalta (silleen kierolla tavalla, koska eihän se mitään kevyttä ole) ja olen suunnitellut muutenkin tekeväni taas enemmän kahvakuulaheilautuksia kotona omana treenikertanaan, mikä olisi hyvä juttu tuon otevoimankin kannalta, joten nyt pitää kaivaa kuulat esiin. En varmaan olekaan sen heinäkuun 10 000 heilautuksen jälkeen swingejä tehnyt. :D




Lauantaina kävin parin yrimääräisen kahvikupin (ja jännittävän räntäsateessa ajamisen) jälkeen kofeiinitärinöissä (ehkä vähän jännitystärinöissäkin) treenaamassa illalla. Viikonloppuillat on siitä kiva treeniajankohta, että salilla on yleensä aika rauhallista - tai veikkaan, ettei ihan aikaisin aamullakaan mitään ruuhkaa olisi, mutta mulle sopii paremmin iltajumppailut. Treeni sujui tosi hyvin ja olin sen jälkeen kyllä hirmu tyytyväinen. :) Olen päässyt sekä kyykyssä että penkissä nyt eteenpäin siitä sarjapainojen jumittelusta. Kyykyssä sain tehtyä 3x87,5 kg ja penkissä 3x45 kg. Varmistajan henkinen ja mahdollisesti ihan fyysinenkin tuki on penkissä mulle tosi tärkeitä, mutta eilen tuo meni ilman varmistajaa. Ja se 45 kg liikahteli muuten alkusyksyllä vain tasan yhden toiston verran penkissä.

En usko, että kofeiini oli eilen se ratkaiseva tekijä onnistumisessa. Jostain syystä en ole pitkään aikaan syönyt kreatiinia, vaikka se on noista urheilulisäravinteista niitä harvoja, joista on tutkimusten perusteella havaittavaa hyötyä. Viikon verran olen ottanut kreatiinilisää ja ehkä sen vaikutus alkaa nyt näkyä. Ostin kyllä myös uutta treenilaturia, koska on sillä vähintään psykologinen vaikutus. En vielä oo ehtinyt maistaa sitä. Ehkä ensi viikolla, ehkä myöhemmin.

Treenilaturin sijaan meen nyt maistelemaan suklaata. Ensi viikon ruokia valmistaessani tulin tehneeksi pienen satsin raakasuklaakonvehteja, jotka ovat varmaan jo olleet tarpeeksi kauan jähmettymässä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti