torstai 12. marraskuuta 2015

Jumppailua vähän harvakseltaan


Katselin salivihosta merkintöjä ja laskeskelin, että keskimäärin pari kertaa viikossa olen viime aikoina käynyt salilla jumppailemassa. Se on vähemmän kuin tahtoisin. Tätä treeniohjelmaakin pitäisi tehdä kolmesti viikossa. Tällä viikolla on hyvät mahikset vielä päästä siihen kolmeen treeniin, ellei nyt mitään yllättävää tapahdu... :) Kovasti mun on ruvennut tekemään mieli tehdä jotain nelijakoista bodailuohjelmaa. Tällä treenitahdilla siinä ei olis mitään järkeä, mutta ehkä kuitenkin seuraavaksi jotain sellasta, alkuvuodesta. 

Epäsäännöllisen liikkumisen lisäksi mä olen syönyt kovin säännöllisesti ja runsaasti - ja kaikkea ylimääräistä ja epäterveellistä vaikka kuinka paljon. Väsyneenä tekee helposti mieli kaikkea makeaa, suolaista, rasvaista... Ryhtiliikkeen paikka. Tänään lähdin Hesen jonosta kesken kaiken pois, mutta se ei kyllä johtunut mistään järkiintymisestä tai enteilevästä roskaruokamorkkiksesta vaan siitä, että huomasin lompakon unohtuneen treenilaukkuun. Huvitti.  

Treeniohjelmassa pitäisi kivasti saada lineaarisesti progressiota. Mavessa olenkin saanut ohjelmaa noudatettua ihan pilkulleen, mutta sekä penkki että kyykky tekivät stopin ja palasin molemmissa liikkeissä pari viikkoa taaksepäin sarjapainoissa. Laskennallisesti nyt junnaan aika lähellä niitä alkusyksyllä testaamiani ykkösmaksimeja kyykyssä ja penkissä. Pääasia on nyt ollut, että olen päässyt salille edes epäsäännöllisesti ja olen tykännyt siitä, mitä teen. Onnistumisia ja epäonnistumisia tulee vastaan, ja kummatkin potkii eteenpäin, kunhan tekeminen on mielekästä. 

 


Hehkutan sitä onnistumisen tunnetta nyt: tällä viikolla pääsin mavessa vihdoin sataan kiloon. :) Onhan se kiva olla kolmenumeroisissa sarjapainoissa. Tuo nousi aika köykäisesti ja otevoiman kannalta oli kiva huomata, että vetoremmejä ei vielä tarvita. Mä kokeilin myös voimapyörää suorin jaloin ja lopputulos näkyy alla kuvassa... Alas pääsin hienosti tömähtäen, ylös en. :D Polvet maassa tehtynä menee sellaiset kymmenisen toistoa tuota liikettä kolmen sarjan verran, joten enköhän pidä tuon voimapyörän mukana treeneissä ja pyri kohti lähes mahdotonta eli jalat suorana rullailua. Tai eihän siitä nyt enää puutu kuin se toinen puoli suorituksesta eli ylös nouseminen, heh. Puoliksi tehty on... ainakin yritetty?





Voimapyörä siis pysyy, mutta muut apuliikkeet meni vaihtoon. Kulmasoutu tangolla vaihtui alataljasoutuun (kapealla kahvalla), pystypunnerrukset tangolla Arnold pressiksi. Teen myös hip thrustia taas. Leuanvedot ei ole oikein napostelleet, niihin olisi pitänyt keksiä jotain uutta juttua varmaankin, mutta ne vaihtuivat nyt hetkeksi ylätaljaan. Hauiksia ja ojentajia pumppailen ehkä käsipainoilla tai taljassa, kun nyt on tullut käytettyä mutkatankoa. Liikkeet valikoituvat varmaankin seuraavassa treenissä fiiliksen mukaan ja pidän ne sitten joitakin viikkoja ohjelmassa

Oon yrittänyt mennä aikaisemmin nukkumaan ja olenkin saanut vähän paremmin nukuttua. Huonoja öitä on ja väsymyksen merkit kyllä huomaa sitten kropassa ja mielessä. Koko ajattelutapa menee väsyneenä vinksalleen. Sitä en halua, joten nyt hipsin tästä nukkumaan... :) 

2 kommenttia:

  1. ....voimapyörä. oon tiekkö kokeillut sitä nyt kahteen kertaan polvillaan. Enkä saa tehtyä ees yhtä xD xD en mä ymmärrä mikä superihminen pitää olla vai olenko oikeesti niin huonosti kunnos? :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei, ei tarvii olla superihminen! :D Enkä usko että oot kovin huonossa kunnossa, mut tää on vaativa liike ja ihan erilainen ku moni muu vatsalihas- tai keskivartaloliike. :)

      Selkä kannataa pitää vähän pyöreenä eikä sais päästää yliojentumaan selkää notkolle. Olkapäät kannattaa lämmitellä ennen tätä, koska ne ja yläselkä on tässä kans töissä. Aluks ei tarvii mennä ihan alas asti, siihen asti vain, että pääsee vielä ylös. (Ei muuten pääse, jos mäjähtää lattiaan... ;D). Sit pääsee aina vähän pidemmälle ja alemmas. :) Keskikropan vahvistaminen muilla liikkeillä auttaa ja ehkä se voiskin olla hyvä, jos voimapyörä tuntuu tosi hankalalta; mave, etukyykky(!!!), leuanvedot, varmaan lankkupidotkin, jalkojen nostot selinmakuulla tai tangolla roikkuen, tasapainoilujutut jumppapallolla...

      Tsemppiä, kyl se lähtee sujumaan! :) Kerro sit kun saat ensimmäisen tehtyä!

      Poista