tiistai 8. maaliskuuta 2016

Rakas ruokapäiväkirja...


Oon huomannut, että kun ei pääse liikkumaan, on vaikeampi pitää syömistäkään järkevänä. Kipeenä se on erityisen vaikeaa. Jotenkin ehkä tuntuu siltä, että on "oikeutettu" syömään pelkästään karkkia ja jäätelöä, koska on kipeä. No eipä ole nopeat hiilarit tätä tautia parantaneet... Välttämättä terveellistä ruokaa ei tee mieli, kun ruokahalu on kateissa, ja jotain houkuttelevampaa syömistä tai herkkua on sitten helpompi syödä. 

Mun oli tarkoitus siistiä syömisiä (eli vähentää herkuttelua) maaliskuun alusta, vaikka mitään varsinaista dieettiä en vielä aikonut aloittaa. Oli tarkoitus syödä hyvin ja kasvattaa lihasta, mutta ei enää lisätä fläsää kauheasti, koska housut alkaa jo kiristää vyötäröltä. Suunnitelmissa ei ollut sairastua maailman pisimpään flunssaan ja maata sohvalla syömässä kaikenlaista höttöä. Tai ei kai kukaan suunnittele sairastuvansa. Nyt ei enää ne herkutkaan oikein houkuttele, joten aloitan siistimmin syömisen nyt vähän aiottua myöhemmin vaan.  

Pitkästä aikaa oon ruvennut tekemään suklaamoussea avokadosta ja banaanista. Se on tosi hyvää ja pikkuisen terveellisempi vaihtoehto jäätelölle. Moussetöhnää on myös tosi helppo tehdä, mikä onkin mulle yks tärkeimmistä asioista tuolla keittiön puolella. :D Raaka-aineissa voisi hifistellä enemmänkin mut yksinkertainen on kaunista ja oikeastaan kolmella raaka-aineella tästä jo tulee hyvää. Resepti ei todellakaan ole taas omaa keksintöä, näitähän on netti pullollaan, mutta tälleen mä olen tehnyt: 
 

Suklaamousse

kypsä avokado
banaani (tämäkin saa olla mieluummin liian kypsä kuin kovin raaka)
(raaka)kaakaojauhetta noin pari ruokalusikallista
(suklaanmakuista proteiinijauhetta, jos haluaa proteiinia)  

 Surauta kaikki ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi töhnäksi, lisää tarvittaessa pieni loraus vettä notkistamaan. Syö pois. :P






Loppuun vielä vähän sairasteluvalitusta... Mulla on nyt joku maailman kummallisin flunssa, koska tää tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan. Sitkeä virus. Ärsyttävän sitkeä! Kuume on tullut takaisin mutta mitään kunnollista nuhaa tai yskää ei ole. Tulehdusarvot ei ole koholla ja verikokeissa oli kaikki muutkin asiat kunnossa, joten ei tässä nyt auta muu kuin ottaa rauhassa. Odotin tosi kovasti, että oisin viikonloppuna päässyt taas salille, mutta en tietenkään kuumeessa voinut niin tehdä. Lääkäri puhui sydänlihastulehduksesta ja sitä en kyllä halua.

Jos jaksaisi touhuta jotain, nyt olisi aikaa. Oon ehtinyt kuunnella äänikirjoja enemmän ja Houseakin ollaan katottu aika reipasta tahtia eteenpäin, tällä menolla saadaan kaikki jaksot katsottua ennen kuin Game of Thronesin uusi kausi alkaa. Ois ollut jännää, jos lääkäri olisi eilen ollut sellanen nokkelasanainen, töykeä tyyppi kuin Gregory House, ja sit jos ois laitettu kaikkiin jänniin tutkimuksiin ja saanut jonkun vaikeasti lausuttavan diagnoosin... 

2 kommenttia:

  1. Siis kipeenä tekee mieli puputtaa kaikkea höttöä :'D Siis mitähän järkeä on syödä ees terveellisesti ku on kipeä :'D?! No joo, varmasti se saattaisi auttaa paranemisessa.

    Kurjaa, että sulla on noin pitkittynyt tuo tauti :( Koita nyt rauhassa parannella ettet todellakaan saisi mitään sydänlihastulehdusta.

    No joo, Housen vastaanotolla voisi olla mielenkiintoista ;) Saattais tulla aika viiltävää analyysia myös :D

    VastaaPoista
  2. Joo, höttöä tekee mieli eikä oikeeta ruokaa. Kai se on parempi syödä ees jotain, vaikka sit sitä höttöä, kuin olla kokonaan syömättä... mut ehkä terveellistä, kunnollista ruokaa voisi syödä kans. Varsinkin jos on näin pitkään kipeenä. :'D

    Olisinkohan kestänyt niitä viiltäviä analyysejä, mun lääkäri oli onneks mukava ja ihmisläheinen. :D Silti ois ollut jännää, jos ois tehty muitakin tutkimuksia kuin verikoe. Kaikkein mielenkiintoisinta ois päästä tutustumaan diagnostiikkaan ja laitteisiin, varsinkin niihin laitteisiin. Ei välttämättä potilaana tosin. :)

    VastaaPoista