lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kehonkoostumusmittauksen tuloksia

Tiistaina olin salilla hakemassa uusia ykkösmaksimeja pääliikkeissä. Silloin oli salilla myös mahdollisuus kehonkoostumusmittaukseen, ja kun juuri sopivasti laitteelle ei ollut menossa ketään, menin ihan ex tempore mittaukseen. P&P Fitness Center tarjosi mulle tämän lystin ilmaiseksi, vaikkei mun yhteistulos ihan yltänyt siihen, mitä "ehdoksi" asetettiin. (300 kg jäi kyllä aika kauaksi.) Varsin lystikästähän se oli todeta, että kyllä sitä rasvaa on tullut lisää kesän jälkeen, ihan kuten vaaka ja peili ovat vihjailleet. 

Koska tuo mittaus tehtiin ihan epävertailukelpoisesti aiempaan mittaukseen nähden, aion käydä kehonkoostumusta tsekkailemassa myös siten, että olosuhteet olisivat mahdollisimman samat kuin aikaisemmin. Vuorokaudenaika, mittalaite, syömiset ja juomiset ja treenit siis mahdollisimman samalla tavalla kuin viimeksi. Jännä nähdä, miten se vaikuttaa tulokseen, vai vaikuttaako se juurikaan. Lupasin myös salilla käydä näyttämässä näitä vertailutuloksia sitten. 


25.3.2015

No mitäs se mittalaite sitten sanoi? Painoa tullut lisää noin seitsemän kiloa, josta lihasta 1 kg ja rasvaa 5,4 kg, loput nesteitä. Itse asiassa nesteitä on mittaushetkellä ollut kehossa aika reippaasti. Viime mittauksen jälkeen tein vähän aikaa bodaustreeniä ja vaihdoin aika nopeasti voimapainotteiseen, joten tuo voimatreenikin on varmasti kasvattanut lihasmassaa, vaikka se ei ole ollut päätarkoituksena. Kiva kuitenkin näinkin. Painoindeksi huitelee normaalin alueen ylärajan lähellä ollen 24,3, rasvaprosentti 19,3 %. Mun mielestä tuo painoindeksilukema ei kerro mun kohdalla enää oikein mitään... Rasva on kerääntynyt melko tasaisesti, kuitenkin keskivartaloon suhteellisesti eniten (ei tullut yllätyksenä, peili kertoo samaa). Lihastakin on tarttunut melko tasapuolisesti ympäriinsä eikä esimerkiksi puolieroja raajoissa näyttäisi tämän perusteella olevan. Alla on vertailuna (suttuinen...) kuva edellisestä mittauksesta. Silloin olin "hiukan" timmimmässä kunnossa juuri päättyneen dieetin jälkeen. 

 
24.6.2014


Nämä nyt tietysti on vain lukemia. En tiedä näiden bioimpedanssimittausten luotettavuudesta, mutta ei nuo ihan järjettömiä lukuja mielestäni ole. Vertailumittaus eri laitteella (eli samalla laitteella, jolla aikaisemmin pari mittausta on tehty) on kyllä mielenkiintoinen. Yritän saada sellaisen sovitettua tähän muuttoruljanssin keskelle. Mulla tosiaan on tämän viikon treeninä ollut sellainen "pakkaa niin paljon kuin voit" -tyyppinen, ja se tässä jatkuu vielä parin viikon ajan huipentuen "siirrä tavaraa paikasta A paikkaan B" -tyylin kautta "pura laatikot ja järjestä tavarat ainakin kolmeen kertaan" -treeneihin. Yritän aloittaa salitreenit perinteisellä bodaustreenillä ensi viikolla, mutten ota siitä suurta stressiä, jos tämä pahvilaatikkotreeni vie voiton. 



Kevään trendikkäät treenivälineuutuudet!

Jahka saan sen vertailumittauksen tehtyä, teen siitä vielä oman postauksen. Nyt palaan pahvilaatikoiden pariin.

2 kommenttia:

  1. Itseä kyllä kiinnostais kehonkoostumusmittaus. En tiedä kuitenkaan viitsinkö tuhlata rahaa moiseen, jos siitä tulee vaan paha mieli :'D Ja eihän noi 100% luotettavia oo, toki suuntaa antavia. Ehkä jos ilmaiseksi pääsisi tai sitten kohtuulliseen hintaan niin ehkä sitten!

    Tsemppiä muuttoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle nuo mittaukset on kauhean mielenkiintoisia, mutta eihän niitä liian vakavasti pidä ottaa. Onhan niitä paljon muitakin tapoja seurata kehitystä. :) Ja onko sillä nyt oikeasti väliä, paljonko lihasmassaa saa kerättyä tai mikä on rasvaprosentti, kun ihan omaksi ilokseen puntteja nostelee... :) Ellei sitten ole tällainen numeroihin ja exceliin hurahtanut tapaus. :D

      Kiitos tsempityksestä, se tulee tarpeeseen!

      Poista