keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Uudet maksimit

Kyykkyä helmikuulta


Eilen oli aika testailla, onko tän tädin ykkösmaksimit kyykyssä, penkissä ja mavessa nytkähtäneet parempaan suuntaan ja jos, niin kuinka paljon. Puolisen vuotta sitten ne testattiin ennen perusvoimaohjelman aloittamista ja ne tulokset löytyy tästä postauksesta. Silloin piti tsekata myös kulmasoudun ja pystypunnerruksen maksimit, koska niiden perusteella laskettiin ohjelmaan sarjapainot, mutta eilen katsottiin tosiaan vain noiden kolmen pääliikkeen ykkösmaksimit. Salilla (P&P Fitness Center, tässä kohtaa on taas pakko vähän hehkuttaa) on todella kiva ja avulias henkilökunta ja sainkin heiltä apua eilen, jälleen kerran. :)


Penkkiä jouluna

Olin ihan hirmu jännittynyt aluksi, se taisi näkyä ainakin kyykyssä hassuna tekniikkana. Sain kommenttia, että sujahdin alas niin vauhdilla, että oisi voinut luulla mun tipahtaneen lattian läpi. :D Pääsin siitä paniikista kuitenkin eroon ja päällimmäiseksi fiilikseksi jäi ilo ja onnistuminen. Voimaa on tullut lisää näissä kaikissa kolmessa liikkeessä, penkissä kyllä harmillisen vähän, mutta suunta on silti oikea.


Mave helmikuulta

Uudet ykkösmaksimit on tuossa alla. Laitoin perään sulkeisiin myös syyskuulta silloiset tulokset. 


  • kyykky 100 kg (85 kg)
  • penkki 50 kg (47,5 kg)
  • mave 120 kg (100 kg) 


Yhteistulos on siis 270 kg, kun se syksyllä oli 232,5 kg. Varmaan tässä ajassa olisi voinut kehittyä paljon enemmänkin, tai ainakin tämän saman kehityksen olisi voinut saada reippaasti lyhyemmässä ajassa, mutta tämä oli nyt mun puolivuotisen tulos ja olen siihen tyytyväinen. :) Tarkoitus olisi syksyllä taas voimailla kevään ja kesän bodailujakson jälkeen, jotta näitä lukuja saa taas hilata hiukan ylöspäin jossain vaiheessa.

4 kommenttia:

  1. Hyviä tuloksiahan oot saanu! :) Omalla tavallaan ihailen tuota voimailuaki, kun se vaatii sitä kärsivällisyyttä ja joka kerta pitäs ylittää itteensä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä noihin tuloksiin ihan tyytyväinen täytyy olla. :) Omalla tavallaan tykkään tuosta touhusta todella paljon, mutta on se toisaalta vähän raskastakin, kun pyrkii joka treenissä parempaan suoritukseen kuin viimeksi. Eihän se aina niin mene. Joka treeniin on silti konkreettinen tavoite. Bodaustyyppisessä treenissä se tavoite on erilainen eikä yksittäiseen treeniin tule ehkä ladattua yhtä paljon odotuksia ja kerättyä paineita siitä, mutta toisaalta kehitys näkyy hitaammin ja sen seuraaminen on hankalampaa... Molemmissa on puolensa, ja kummastakin treenityylistä jaksan innostua. :)

      Poista
  2. Oot kyllä voimamimmi! Huh, itsellä ei kyllä voimajaksolla yltä läheskään samoihin tuloksiin :D Treeniä siis vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai voimamimmi. :) On mullakin vielä matkaa siihen, että oisin oikeasti tosi vahva, mutta oon jo paljon vahvempi kuin olin joskus. Tekemällä kehittyy, tsemppiä treeneihin! :)

      Poista