lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viimeinen voimatreeni takana

Nyt on kyllä vihdoin ja viimein aika vaihtaa treeniohjelmaa. Perusvoimaa tahkosin puolisen vuotta Bill Starin 5x5 -ohjelmalla, joka on oikeasti 14 viikon ohjelma. No eihän siinä ollut kuin tuplaten se 14 viikkoa... Tässä voisi taas kyseenalaistaa insinöörin laskutaitoa, ihan niin kuin viime viikolla sen kyykkypainon kanssa (hups 20 kg liikaa oho). 

Viimeinen voimatreeni oli perjantaina. Melkein olisin vielä halunnut tehdä seuraavankin viikon, mutta sitten olisin tietysti halunnut jatkaa vielä yhden viikon, ja vielä yhden, ja... Johonkin on laitettava stoppi. Sen olisi sitä paitsi voinut tehdä jo aikoja sitten. Pää kaipaa muutosta ja kropallekin erilainen ärsyke tekee hyvää. Jos haluan painoa pudotella kesäksi, se ei tämän ohjelman kanssa parhaiten sovi yhteen - sarjapainojen pitäisi kasvaa lineaarisesti joka treenissä ja muidun painon pitäisi mieluusti tehdä päinvastoin. En usko, että se onnistuisi. Ainakin tulisi liikaa stressiä siitä, että sekä kehonpainossa että sarjapainoissa pitäisi olla jatkuvasti kehitystä.

Ennen perjantain treeniä alkoi yhtäkkiä jännittää ihan kauheasti! Jotenkin tuli sellainen tosi lopullinen olo, tässä tämä nyt on. Jopa pelotti. Oli kovat paineet saada treeni vedettyä kunnialla läpi, eihän sitä nyt olisi viimeisessä treenissä kiva epäonnistua. Treenistä jäi onneksi ihan kivat fiilikset. Kyykyssä meni se tavoitteen mukainen 3x95 kg, kivempi tuo on kuin joku epämääräinen 92,5 kg. :) Mahtaisikohan 1RM irrota 100 kg? Viikko sitten painopelkoon auttoi hetkellisesti se 20 ylimääräistä tankoon ladottua kiloa. Nyt kuitenkin jännitti tuo kyykky. Luulenpa, että se johtui tosiaan niistä paineista, että vikan treenin pitäisi olla hyvä eikä saisi epäonnistua. 

Penkissä yllätin itseni tekemällä onnistuneesti 2x1x50 kg nostot, ja vieläpä aika kevyen tuntuisesti. Siitä tuli ihan törkeen hieno olo! Niin kauan olen junnannut penkissä paikoillani samoissa painoissa, ja nyt viimein tuo 50 kg meni oikeasti aika helposti eikä lainkaan niin takkuillen, kuin joskus. Tällaisista tulee kivasti varmuutta tekemiseen. Olisi pitänyt lopuksi tehdä negatiivinen toisto 55 kilolla, mutta varmistajan kanssa päätettiin kokeilla, nousisiko tuokin ihan kunnollisena toistona kuitenkin. Negatiivinenhan on tarkoitus laskea hitaasti rinnalle, jolloin tuo ei taatusti olisi hievahtanutkaan ylöspäin omin voimin. No, ei se 55 kg ihan noussut ylös asti, mutta kyllä se kuitenkin liikahti. 52,5 kg olisi varmaan mennyt. Ensi viikolla sitten? :) 

Tosiaan seuraavaksi olisi aika testailla ykkösmaksimeja ensi viikolla. Hiukan jännittää, mutta positiivisella tavalla. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti