lauantai 18. lokakuuta 2014

Pena junnaa, korjata täytyy.

Mähän toimin jo kuin kunnon insinööri, vaikka opinnot on vieläkin vähän vaiheessa. Käyttöohjeitahan ei kuulu lukea, mieluusti ei edes ongelmatilanteissa - tai luinhan mä ne treeniohjelman ohjeet silloin kuukausi sitten aloittaessani tätä, mutta en sen jälkeen ole niihin palannut ennen kuin nyt. Penkissähän mulla on nyt tullut vastaan se, ettei kehitystä ole tapahtunut ohjelman mukaisesti lineaarisesti. (Tosi yllättävää hei, että tässä mun inhokissa en edisty.) Kahdessa viime treenissä en ole saanut viimeisessä penkkisarjassa kaikkia toistoja tehtyä omin voimin. Miten tähän olisi pitänyt reagoida? Tehdä samoilla painoilla, kunnes kaikki toistot menee, ja jos siihen jää junnaamaan pitkäksi aikaa, pitää pudottaa painoja hiukan alemmaksi ja nousta sieltä taas ylös. Kuulostaa ihan järkevältä. No miten on jästipää-Leena reagoinut tähän tämän järkevän lähestymistavan sijaan? "Jaa no ei nyt onnistunut, mutta jos seuraavassa treenissä olisi jotain mystisiä lisävoimia ja nousisi vielä raskaampi kuorma vielä useamman toiston verran..." Haloo kukkuu, ei mennä sokeasti sen lapun orjana, ellei se selkeästi toimi. 

Kuvan lähde

Tietysti oon myös penkissä pyöristänyt ne epämääräiset sarjapainot ylöspäin lähimpään 2,5 kiloon, vaikka ihan järkevää olisi pyöristää ne alaspäin, jotta en menisi koko ajan ohjelman laskelmien "edellä". No ei nyt onneksi ole kyse kuin parista treenistä ja yhdestä takkuilevasta liikkeestä, ei sentään monen viikon epäonnistuneista yrityksistä kaikissa liikkeissä ja jatkuvasta pään seinään hakkaamisesta. Korjaus on helppo tehdä ja kuhmuja on tullut otsaan vasta vähän. Sain myös välikäden kautta neuvon, että sarjapainoja pienemmäksi ja uusi aloitus niistä pienemmistä painoista takaisin ylöspäin. Teen nyt aluksi sillä tavalla, että palaan sarjapainoissa sille viikolle, jolla kaikki toistot eivät tulleet täyteen, ja pyöristän sen epämääräisen sarjapainon kovassa sarjassa alaspäin enkä ylöspäin. 

Toivottavasti tämä operaatio toimii. Jos ei, teen penkkiä pelkällä puukepillä loppuikäni, tai ehkä jätän sen liikkeen muille. :D Illemmalla näen treenissä, miten lähtee sujumaan. Mutta nyt seuraavaksi näen tärkeitä ihmisiä. <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti