sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Ekat treenit uudella ohjelmalla

Olen tehnyt uudella treeniohjelmalla nyt ekan viikon treenit vaihtelevin fiiliksin. Muutos voimailusta bodailuun on melkoinen: on aika erilaista kyykätä kolmesti viikossa kuin hinkutella yhtä lihasryhmää kerran viikossa loputtomilla sarja- ja toistomäärillä. Pisimmillään 20 toiston sarjat tuntuu ihan kauheilta niiden tuttujen ja turvallisten vitosten jälkeen. Tänään tuntui siltä, etten osaa edes laskea niin pitkälle! :D 


Pelattiin sanaselityspeliä.

Tän tyyppisestä treenistä mä olen tykännyt ennenkin, miksen siis nytkin, kunhan tästä alkujärkytyksestä toivun. Ja näistä tolkuttomista domsseista! Jösses, mitkä lihaskivut. Jalat treenasin torstaina ja kyllä nyt sunnuntai-iltana vähitellen jo pystyn kävelemään melkein normaalista, korostaen sanaa melkein. Onneksi nää laantuu näiden ekojen treenien jälkeen. Jonkun mielestä nää varmaan kertoo siitä, että treeni on ns. mennyt perille, mutta mä kyllä tykkäisin olla toimintakykyinen siitä huolimatta (tai sen vuoksi), että käyn salilla.


Ens kerralla vedän mahaa sisään... :D


Eka treeni on selkä-hauis, toka treeni jalat ja kolmas rinta-olkapää-ojentaja. Selälle mm. leuanvetoa (avustettuna kuminauhalla, kun ilman jää sarjat kovin lyhyiksi), kulmasoutua ja taljaliikkeitä, hauiksille hauiskääntöjä tangolla ja käsipainoilla. Jalkatreeniä muokkasin alkuperäisestä jonkun verran, koska halusin vähentää laitteita ja lisätä vapaita painoja: etukyykkyä (en muistanutkaan, miten *piip* se on), suorin jaloin maastavetoa, reiden ojennuksia ja koukistuksia ja loppuun hiukan pohkeita. Viimeisessä treenissä mm. penkkiä ja ristikkäistaljaa, Arnold pressiä ja vipareita käsipainoilla sekä ojentajapunnerruksia taljassa ja laitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti