maanantai 25. tammikuuta 2016

En pysty kävelemään

Testasin uuden ohjelman loputkin treenit loppuviikolla. Torstaina oli pitkästä aikaa kunnon jalkapäivä! Sellainen mulla on viimeksi ollut viime kesäkuun ihan alkupäivinä, joten varsinaista jalkatreeniä en ollut tehnyt kahdeksaan kuukauteen. Tietysti kävi niin, että kävelykyky olikin pari päivää jälkeen aika rajoittunutta... :D Viime keväänä treenasin pari kuukautta kolmejakoisella ohjelmalla, jossa oli erikseen jaloille oma treeni. Vahingossa valitsin tähän uuden ohjelmaan liikkeiksi ihan samoja liikkeitä, joita silloin kolmejakoisessa tein jaloille... Voisi sanoa, että ne on jonkinlaisia lemppareita ilmeisesti.  




Koska "voimapäivänä" teen takakyykkyä ja mavea, halusin "massapäivälle" jotain muuta kuin kyykkyä vaihtelun vuoksi. Halusin sekä kokonaisvaltaisempia että eristävämpiä liikkeitä mukaan. Jalkapäivänä tein etukyykkyä, reidenojennusta laitteessa, suorin jaloin mavea, reiden koukistusta laitteessa ja pohkeita laitteessa. Vatsoja tein treenin loppuun myös voimapyörällä. Voi olla, että lisään tuohon jossain vaiheessa vielä jonkun liikkeen jaloille, mutta ainakin nyt aluksi mennään tällä. Ekan treenin perusteella on vähän hankala arvioida, kuinka raskas treeni on ja miten on palautumisen laita sitten, kun ei himmailla. Nyt yritin tosiaan ottaa vielä aika rauhallisesti ja kevyesti tauon jälkeen. Tuloksena pahuksen kipeät kintut, success!


 

Jalkapäivää odotin tosi innoissani etukäteen, mut viimeistä eli ylävartalon hypertrofiatreeniä en todellakaan odottanut... Mietin, että voisko sen jollain verukkeella jättää kokonaan tekemättä. :D Onneksi en jättänyt, koska sehän oli aika kiva treeni sekin. :) Ensin tuntui siltä, että treenissä on liikaa liikkeitä (melkein joka lihasryhmälle kaksi liikettä), selviäisikö salilta ikinä kotiin. Mut aika nopeastihan nuo liikkeet sai tehtyä. Ylätaljaa, alataljaa, vinopenkkiä, Arnold pressejä, vipareita taakse, hauiskääntöjä tangolla, ranskalaisia punnerruksia ja vielä vähän taljassa vemputtelua ojentajille. Aivan hyvin tuohon voisi vielä lisätä liikkeitä.

Tarkoitus oli aloittaa tänään toinen treeniviikko ja lopettaa himmailut, mutta ilmeisesti maanantait (ja maanantainvastaiset yöt) ei ole mua varten. No, sali ei karkaa mihinkään, vaikka tulikin ylimääräinen lepopäivä. Teki kyllä hyvää nukkua päiväunet. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti