maanantai 1. helmikuuta 2016

Kehonkoostumusmittauksessa

Mulla olisi ollut viime viikolla paljonkin kaikkea höpinää, en vain oo ehtinyt kirjoittaa. Nukkumisajasta olisi ehkä helppo vähän nipistää aikaa muuhun toimintaan, mutta viime viikolla teinkin toisin päin - menin nukkumaan vähän tavallista aikaisemmin. Oon tosi tyytyväinen, unimäärä on ollut seitsemän tunnin paikkeilla ja jopa vähän yli. :) Koirat välillä herättelee öisin, joten katkonainen uni on vielä ongelmana, mutta tää on silti jo iso askel parempaan suuntaan. Me hankittiin myös uudet memory foam -patjat ja -tyynyt viikonloppuna. Pari yötä on uusilla tyynyillä ja patjoilla nukuttu, enkä vaihtais takaisin vanhoihin! Patja muotoutuu jännästi vartalon mukaan. Tyynykin mukautuu, mutta parasta siinä on kyllä se, ettei tyynyä tarvii kohennella pitkin yötä vaan se pitää muotonsa ja tukee päätä tosi hyvin.






Olin viime viikolla kehonkoostumusmittauksessa, kun salilla oli siihen mahdollisuus. Edellinen mittaus oli samanmoisella laitteella (InBody 520) kesäkuussa eli 7,5 kuukautta sitten. Silloin olin vähäsen pudotellut painoa ja lopettanut dieetin kesken stressi- ja unijuttujen vuoksi... Painoa oli kesällä muutama kilo vähemmän. Lihasmassaa tuolloin oli 29,2 kg ja nyt 30,1 kg eli siihen on tullut 0,9 kilon lisäys. Rasvaa on tullut puolitoista kiloa lisää (10,6 kg -> 12,1 kg). Rasvaprosentti on nyt laitteen mukaan 18,4, mikä kuulostaa kyllä peilikuvaan nähden pieneltä... Ehkä nää bioimpedanssilaitteet antaa tulokseksi pienempää rasvan määrää kuin jotkut muut mittausmenetelmät. Mittausepävarmuuksista en tiedä. Ehkä näitä voi tarkastella tuon yhden desimaalin tarkkuudella, ehkä ei, mut kuitenkin ihan suunnilleen järkeenkäypiä numeroita olen saanut. 





Melkein kilo lisää lihasmassaa on mun mielestä olosuhteisiin nähden ihan hyvin saavutettu. (Lihasten kasvatushan ei ollut ees päätavoitteena - tosin ei se voima tainnut kehittyä melkein yhtään! :D) Mulla on kuitenkin ollut niin paljon treenitaukoja tai keskeneräisiksi jääneitä treeniviikkoja sairastelun, stressin ja uniongelmien vuoksi. Sekin on ehkä huomionarvoista, että kesäkuun mittauksen jälkeen tein kaksijakoisella ohjelmalla bodaustyyppistä treeniä kesän ajan ja syksyllä vaihdoin ohjelmaan, jossa pääsääntöisesti sarjojen toistomäärät liikkuivat hypertrofisen toistoalueen alapuolella. Tää tukee mun ajatusta siitä, ettei välttämättä ole ainoana hyvänä vaihtoehtona treenata monijakoisella ohjelmalla lihasryhmää kerran viikossa, vaikka tavoitteena olisi lihasmassan kasvatuskin. Eristäviä liikkeitä saa kyllä käytettyä enemmän, jos on monijakoisempaa ohjelmaa tekemässä. 

Joskus tuntuu siltä, ettei mitään kehitystä tule, korkeintaan menee takapakkia. :P Lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna niin välillä onkin! Eihän koko ajan voi edistyä tai edes pysyä samassa pisteessä. Pitkäjänteisyyttä tässä tarvitaan. :) Ensimmäisen kerran oon käynyt kehonkoostumusmittauksessa syksylllä 2013 ihan saliharrastuksen alkuvaiheessa. Sen mittauksen jälkeen on lihasta tullut muutama kilo, voimaa rutkasti (vaikkei sitä nyt koviin mimmeihin verrattuna hurjasti ole), kokemustakin jonkun verran. Ja kuitenkin vasta 2,5 vuotta tätä touhua on takana, monta toivottavasti edessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti