maanantai 15. helmikuuta 2016

Makea ystävänpäivä

Viime viikolla koetut synkimmät tunnekuohut on vähitellen helpottaneet. Univelkaa tuli nukuttua viikonloppuna pois, kun molempina öinä nukuin yli 10 tuntia... Vaikkei (varsinkaan pitkään kerättyä) univelkaa tietty voikaan kuitata vain nukkumalla parina yönä vähän pidempään. Näen asiat paljon valoisampina nyt, kun tunteita on tuuleteltu ja nukkuminen on taas sujunut. Lepo ja uni vaikuttaa kyllä ihan hirveän paljon. 




Unen lisäksi viikonloppuna tuli tankattua ruokaa ja herkkuja. Mä en kyllä yhtään ihmettele, miten on vähitellen tuota rasvaa kertynyt pehmusteeksi. :D Kylässä tarjottujen gluteenittomien herkkujen lisäksi tuli syötyä pannaria oikein hillolla ja kermavaahdolla. En ole aikaisemmin tehnyt gluteenittomia pannareita, siis tällaisia "tavallisia gluteenittomia", mitään banaanilättyreseptejä ei nyt lasketa tässä. Vehnäjauhopannukakkua en oo syönyt toooosi pitkään aikaan, joten en muista ihan tarkkaan, millainen sen maku ja koostumus on, mutta ei tää gluteeniton versio ihan samanlaista ollut ainakaan koostumukseltaan. Se ei kohonnut uunissa eikä siihen tullut väriä pintaan. Maku oli kuitenkin ihan hyvä. 

Keventely-/lepoviikko olikin siis jo viime viikolla, vaikka suunnittelin sitä tälle viikolle. Pari kertaa kävin jumppailemassa. Tai ihan kunnon treenejä ne oli, nyt en vähentänyt tehoista vaan määrästä. Tiistaina hilasin kyykky- ja mavepainoja taas vähän ylöspäin, hitaasti mutta varmasti ne nousee. Kokeilin, onnistuisiko voimapyörä vähitellen jo jalat (ei polvet) maassa, ja yllättävän hyvinhän se meni! Olin ihan varma, että tömähdän taas lattialle, kuten muutama kuukausi sitten kävi. :D Nyt sain juuri ja juuri pidettyä kropan kasassa ja pääsin alas laskeutumisen lisäksi myös ylös. Videolta näkee, että alhaalla vähän katosi kontrolli, mutta ylös pääsin enkä kipeyttänyt esimerkiksi selkää. Parantamisen varaa jäi ehdottomasti: kun lihakset saa pidettyä vielä paremmin hallinnassa, tuosta pääsisi rullaamaan vielä alemmas.





Tiistain treenin lisäksi kävin sunnuntaina salilla ja olikin hyvä treeni, liekö hiilareiden mättämiselläkin ollut positiivista vaikutusta. Leuanvedot ei kulje läheskään yhtä kevyesti kuin viime kesänä, mutta joka kerta olen saanut kuitenkin hiukan parannettua edelliseen kertaan verrattuna. Kesällä sain vedettä kahdeksan leukaa, nyt vain kuusi, mut ehkä kesäksi voisi ottaa tavoitteen rikkoa kymppi...

Penkissä oon saanut nyt tekniikkaa vietyä selkeästi oikeaan suuntaan. Ihan mahtavaa, että meidän salilla käy osaavia ihmisiä, jotka neuvoo asioissa. :) Sain vinkin, että penkkausasentoa voisi hakea sotilaspenkin kautta, ja se on toiminut mulla. Sopiva oteleveys tangosta on ilmeisen tärkeä, samoin kuin kyynerpäiden asento liikkeen aikana, koska vähänkään huonolla asennolla olkapäät alkaa heti kipuilla. Sunnuntaina kokeilin penkata 1x50 kg ja se meni niin kevyen ja varman tuntuisesti, että ehkä mä vihdoin pääsen tässäkin eteenpäin! :) En koittanut, montako olisi mennyt, tai olisiko suurempi paino noussut, otin vain tuon positiivisen kokemuksen nyt tällä kertaa. 




Viime viikko oli treenien kannalta oikeastaan sellainen onnistumisten ja ilon viikko. Tällä viikolla on vähän haasteita sovittaa treenejä kalenteriin. Loppuviikkopainotteisesti olen viime aikoina treenannut ja niin taitaa tälläkin viikolla mennä. Oisi huisia, jos tämä sama hyvä flow jatkuisi vielä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti