tiistai 23. helmikuuta 2016

Testasin uutta liikettä ja menin jumiin.

Kokovartalojumitus. Mulla on sellainen. Tai oli, koska tulin juuri hieronnasta kotiin, ja osa noista jumeista toivottavasti aukesi siellä. Tänään hierottiin olkapäitä ja yläselkää. Olen ihan käsittämättömän taitava saamaan niska-hartiaseudun tukkoon... Nyt taas pää kääntyy ja kädet nousee jopa pään yläpuolelle asti. :) Kivuliasta oli taas. 

Yläselän alueen lisäksi pahimmat lihasjumit löytyy tällä hetkellä tuolta takareisistä ja pakaroista. Kokeilin viikonloppuna uutta liikettä takareisille, kun en jaksanut jonottaa reidenkoukistuslaitteelle. Hassua, että vaikka salilla ei sinänsä ollut paljon ihmisiä silloin, tietysti just ne kaikki mun tarvitsemat paikat ja laitteet oli varattuna. :D Joskus noissa tilanteissa odotan vuoroani tai vuorottelen jonkun toisen kanssa, mutta joskus vähän improvisoin ja vaihdan liikkeitä, saatan jättää jotain kokonaan tekemättäkin. Fiiliksen mukaan mennään. Onneksi nyt oli sellainen fiilis, että voisi kokeilla korvaavaa liikettä, koska se oli oikeastaan paljon parempi kuin alkuperäisen suunnitelman mukainen reisien koukistus maaten laitteessa. 

Ja sen näkee ilmeestä:

Taisi vähän tuntua :'D


Hyödynsin puolapuita, jumppamattoa ja vastuskuminauhaa. Pujotin kuminauhan puolapuihin, taittelin jumppamattoa polvien alle pehmusteeksi suojaamaan polvilumpioita rasitukselta ja lähdin testailemaan, miten paljon mun reisistä löytyy ruutia. Ensin pidin kuminauhasta kiinni pään yläpuolelle ojennetuin suorin käsin, mutta se kevensi liikettä niin paljon, että kokeilin vähän vaikeampaakin versiota. Plus että se niska varmaan jännittyi tuolla ensimmäisellä tyylillä enemmän... Joka tapauksessa lisäsin vaikeusastetta pujottamalla kumpparin rintakehän ympärille tuosta kainaloiden alta. Liike muuttuikin heti paljon haastavammaksi, kun kumppari ei keventänytkään enää yhtä paljoa. Tässä versiossa jouduin heti muutaman toiston jälkeen avustamaan ylösnousuvaihetta käsillä ja lopulta se laskeutumisvaihekin meni sellaiseksi maahan rojahtamiseksi. 

Liikkeen nimi on käsittääkseni glute ham raise eli GHR ja sitä varten on tehty oikein laitekin, mutta tätä saa varioitua. Bosu-pallo olisi vielä parempi alusta kuin jumppamatto, tällaisen vinkin sain tänään, ja ens kerralla aionkin kokeilla sitä. Tällä liikkeellä sain takareisiin tuntumaa paremmin kuin varmaan ikinä ennen, joten liike todellakin jää käyttöön jatkossakin! Mulla on näissä takareisille kohdennetuissa liikkeissä yleensä ongelmana se, että pylly tahtoo osallistua liikaa, hehe. :D 




Koska liike oli huippukiva, yritin tehdä vähän tavallista hienomman videonkin siitä, on oikein musiikit ja kaikki. Vähäsen nopeutin kuvaa, koska normaalinopeudella tuo olisi ollut ehkä tylsempi kuin tuollaisella Duracell-pupunopeudella. Nyt en viitsi istua enempää tässä koneen ääressä vaan meen availemaan pallon ja rullan avulla noita kipeitä reisiä ja pakaroita... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti