keskiviikko 26. elokuuta 2015

Väsähtänyt

Tahtomattani pidin juuri viikon verran taukoa treeneistä. Ei ollut tarkoitus, mutta olin niin väsynyt, että yritin levätä ja keräillä energiaa. Keventelyviikko olisi osunut muutenkin tälle viikolle, joten ajattelin, ettei muutama lepopäivä välttämättä ole huono vaihtoehto. Muutama päivä ei olisikaan ollut, mutta tällainen viikon mittaiseksi venynyt tauko on henkisesti kova paikka, kun mieli tekisi treenata täysillä! 

Väsyneenä ja mieli maassa on tullut syötyä ihan miten sattuu nyt viime päivinä. Ihan kuin se auttaisi, että väsymyksen ja ylimääräisten taukopäivien aiheuttamaa ketutusta yrittää lievittää syömällä... Mistä lähtien huono olo ja turvotus on kohtentanut mielialaa? (Herkuttelu ei siis tarkoita mulle automaattisesti huonoa oloa.) Jep, ei auttanut esimerkiksi viime päivien jäätelöt ollenkaan. (Paitsi hei joo, Pätkis-jäätelö varmasti kyllä ilostuttaisi...)

Se, mikä auttoi, oli ensimmäinen treeni tauon jälkeen. Tiesin jo etukäteen, että rauta ei kulje totuttuun tapaan, eikä oikeastaan voi puhua treenistä vaan puuhastelusta, mutta kävinpä edes hiukan heilumassa. Ensi kerralla on taatusti taas enemmän tekemisen meininki mukana, niin se aina on näiden taukojen jälkeen, ja sitä tekemisen meininkiä kaipaankin.

Oon yrittänyt valita voimatreeniohjelmaa, mutten ole vielä päätynyt mihinkään. Yhtenä vahvana (heh) vaihtoehtona on se sama Bill Starin 5x5, jota tein viimeksikin, mutta pienillä muutoksilla. Siihen ei ole suunniteltu keventelyjä mukaan ollenkaan, mutta niitä ujuttaisin viikko viikolta kovenevien treenien väliin säännöllisesti. En myöskään tekisi enää muita kuin kyykkyä, penkkiä ja mavea voimaliikkeinä, ja heittäisin ne kulmasoudut ja pystypunnerrukset apuliikkeiksi muiden joukkoon. 

Muitakin houkuttelevia ohjelmia olen tutkaillut. Kunhan tämä väsymys ei nyt ole flunssan tai muun sairauden enteilyä, voimatreenit voisi alkaa jo ensi viikolla, joten valinta pitäisi lähipäivinä tehdä. 

Nyt on kuitenkin aika mennä moikkaamaan nukkumattia ja lepäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti