maanantai 20. lokakuuta 2014

Ruokakuvia

Voisin taas läiskäistä tähän kuvia viime päivien aterioista. Edelleen pätee se, että syöminen on kivaa ja ruoka on kivaa.

Mulla on jonkin aikaa ollut tapana kuskata omat eväät kouluun ja töihin. Siten tiedän, mitä syön, ja voin luottaa siihen, että ruokaa varmasti on. Satunnaisesti oon käynyt jossakin lounasravintolassa, kun on ollut ihan syötävältä kuulostava vaihtoehto tarjolla - joskus se ruoka ei sitten olekaan nettitiedoista poiketen ollut gluteenitonta, jolloin olen saanut keittiöstä pyytäessä jonkin hätävara-annoksen, joka on poikennut siitä alkuperäisestä, odottamastani ruoasta aika paljonkin. Lähialueen lounaspaikoissa on nykyään joka päivä vähintään yhdessä paikassa pizzaa, kebabia tai hampurilaisia tai jotain vastaavaa, whaaat? Kuka jaksaa syödä sellaista joka päivä? Mäkin söin kyllä viikonloppuna ekan pizzan puoleentoista vuoteen (mahdollisesti siitä viime pizzasta on pidempikin aika, en muista), kun oli mahdollisuus maistaa gluteenitonta. Oli se ihan ok, ei kuitenkaan mikään huima makuelämys. Pärjään taas tovin ilmankin. Meatzaa oon joskus tehnyt ja ehkä vähintään kokeilun vuoksi voisi tehdä jotain sellaistakin, jossa pohja on tehty kananmunista, ihan vaikka siksi, että se kuulostaa niin epäilyttävältä. 




Välttämättä en suosittele syömään pizzaa, nachoja ja wingsejä juuri ennen salitreeniä. Nimimerkillä 'kokemusta on'. Myös limsan hiilihapot tuo lisäjännitystä treeniin.

Seuraavassa kuvassa onkin sitten broileria, riisiä ja parsakaalia. Muovirasiasta tarjoiltuna ja lusikalla suuhun kauhottuna. :D Niin fittiä, niin fittiä! Kokeilin myös gluteenitonta pastaa, jonka ainesosaluettelo koostui vain riisistä eikä kahdestakymmenestä erilaisesta apuaineesta. Mukavaa vaihtelua hiilarilähteeksi, mutta hintaa pakkauksella oli sen verran, että mieluummin syön riisin riisinä. Kovin usein en käytä näitä gluteenittomia korvikevaihtoehtoja. 




Sitten mulla on näitä pirtelökuvia smoothiekuvia taas. Alla on kuvissa itse asiassa ihan samaa pirtelöä, tarjoiluastiat vaan ovat hiukan erilaiset. Ehkä toi ei sheikkerissä ollut kauhean houkuttelevan näköistä. No joo, se ero noissa oli myös, että lasista juodun smoothien pinnalle heitin koristeeksi vähän kaakaonibsejä. Töissä kahvitauon jälkeen jouduin myös vähän tarkemmin tsekkaamaan peilistä, kuinka pahasti mustikka tarttui suupieliin ja mahdollisesti muuallekin pitkin naamaa. 




Yhdeltä aamulta kuvaa välipalan väsäämisestä. Teki mieli jotain erilaista, joten pitkästä aikaa ostin maustamatonta soijajogurttia ja tein tuollaisen herkkujälkkärin lisäämällä sen joukkoon tölkkipersikoita. Oli hyvää, muttei valitettavasti pitänyt nälkää yhtä hyvin kuin vaikka mantelit tai kananmunat, mikä ei kyllä tullut yllätyksenä. Astia oli taas tosi kaunis ja ruokahalua kohottava.




Pitäisi varmaan taas kirjata näitä syömisiä ylös siinä mielessä, että tarkistelisi vähän päivittäistä energiansaantia ja makrojakaumaa. Makeannälkä on alkanut kummitella. Se ihan varmasti johtuu monestakin asiasta, mutta voi olla, että oon vahingossa syönyt liian vähän ruokaa, kun en oo määriä niin tarkasti seurannut. Päivittäistä vaihtelua ainakin on paljon. Väsynyt ja nälkäinen kroppa huutaa sitten helpon energian perään. Ehkä tuosta pizzakuvasta ei tuu ekana mieleen, että vahingossakaan voisin syödä liian vähän. :D Niin mulle kuitenkin taisi viime syksynä käydä, että en hoksannut lisätä energiansaantia kulutuksen kasvaessa riittävästi sen järkevän ruoan muodossa, jolloin nälkä pääsi kertymään vähitellen ja söinkin sitten kaikkea makeaa ihan urakalla. Nyt oon huomannut vähän samanlaisia merkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti