sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Atsih!

Johan tässä ehtikin kolme treeniä tehdä, kunnes flunssa iski. Olen siis taas kipeänä. Taas! Tää on sekä ärsyttävää että jossain määrin jopa huvittavaa, pitäisikö sanoa, että surkuhupaisaa. No mutta, se viime treeni ennen flunssaa oli ihan onnistunut. Selän kuvaaminen peilin kautta ei sen sijaan oikein mennyt niin kuin suunnittelin, kun ei noista nyt taas saa mitään selvää selästä, mutta tulipa räpsittyä. Aika pian tuon jälkeen alkoikin räpsimisen ja ilmeilyn sijaan pärskiminen... Atsih ja niisk! 

 


On tullut mietittyä, miten nää taudit pääsee näin usein hyökkäämään mun kimppuun. Mielestäni kuitenkin elän ja syön silleen suht terveellisesti. Pari suurta epäkohtaa kuitenkin löytyy: uni ja stressi. Jatkuva huonosti ja liian vähän nukkuminen vaikuttaa ihan varmaan puolustuskykyyn negatiivisesti. Lisäksi mun ykkösharrastus eli stressaaminen ei varmaan suojaa taudeilta kovin hyvin. Näitä ei oikein saa kompensoitua vaikkapa runsaalla kasvisten syömisellä, vaan näistä ongelmista pitää päästä eroon. Ei taida olla ihan ensimmäinen kerta, kun näitä juttuja mietin täällä blogissakin.  

Ja kuinkas sattuikaan, tänään Optimal Performance jakoi fb-sivuilla tällaisen linkin: http://www.precisionnutrition.com/what-to-eat-when-sick-infographic

Siellähän ne uni ja stressi komeilevat yhdessä to prevent getting sick -listalla. Eivät kärkisijalla vaan mm. liiallisen tai liian vähäisen liikkumisen ja syömisen jälkeen, ja korostetaan tietysti käsienpesuakin. Ehkä en pessyt käsiä riittävästi, kun käytiin kummitytön ja tämän äidin kanssa lasten leikkipaikassa - jollaisille työkaverini on antanut (kuvaavan?) yleisnimityksen noroviruslandia... Mielestäni salitreeni kolmesti viikossa koirien ulkoiluttamisen lisäksi ei ole liikaa eikä liian vähän liikuntaa, ja ruokaa ei mene suusta alas ainakaan liian vähäistä määrää, muttei toisaalta kai hurjasti liikaakaan, kun mielestäni tuo rasvan kertyminen ei ole ollut ihan räjähdysmäistä.

Tämä on nyt sitten kolmas lepäilypäivä. Olen syönyt sekä järkeviä että vähemmän järkeviä juttuja (suklaajäätelö...), ja tänään kokeilin smoothieta flunssan taltuttamiseen. Taikajuoman ainesosiksi päätyivät inkivääri, valkosipuli, maca-jauhe, chilimauste ja mustaherukat. Tuore chili olisi voinut olla kiva, mutta en tykkää sen pilkkomisesta ja pilkkomisen jälkeisestä "auts hieroin silmää chilisillä sormilla" -mahdollisuudesta. 




Varmuuden vuoksi laitoin valkosipulia kolme isoa kynttä ja inkivääriäkin aika ison palasen. Olen kavereilta kuullut, että alipanostus on synti - vaikka useammin sitä on kai hoettu kosteissa illanvietoissa kuin smoothieta valmistaessa... Maku tässä flunssankarkotussmoothiessa ei ole mitenkään kehuttava. En ole ihan varma, pääseekö tällä eroon flunssasta, mutta ainakin herkimmät valkosipulintuoksua inhoavat tällä on helppo karkottaa. 


 

Koska en ollut ihan varma tuon tuoreen chilin sijaan käyttämäni chilimausteen toimivuudesta, tehostin varmuuden vuoksi vaikutusta annostusta kasvattamalla chilisuklaan muodossa. 




Eilen ystävänpäivänä en ilmeisesti kärynnyt liikaa valkosipulilta, kun sain ihan ite askarreltuja kortteja. :)

2 kommenttia:

  1. Voi höh, toivottavasti flunssa paranee pian eikä tule uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, voi höh tosiaankin... Onneksi tää on menossa ohi. :)

      Poista