lauantai 28. helmikuuta 2015

Muutoksia suunnitelmiin

Tammikuussa suunnittelin, että vuoden alkupuoliskon treenit menisi jotakuinkin seuraavasti: perusvoimaohjelma loppuun maaliskuun alussa, sitten bodailua reilun kuukauden verran ja dieetin myötä about huhtikuun puolivälissä sitten sellaista dieetille sopivaa bodaustreeniä. Tuon suunnitelman hahmottelemisen jälkeen olen pitänyt taukoa treeneistä ja jumittanut perusvoimaohjelman treenipainoissa ilman edistymistä, joten nyt helmi-maaliskuun vaihteessa en oo vielä saanut tätä ohjelmaa käytyä kokonaan läpi. Aion näitä viimeisiä viikkoja vielä tahkota maaliskuun ajan. Mä haluan sen sadan kilon kyykkysarjan vielä vetää! Se viime hetken lihasmassan kasvattelu bodaustyyppisellä treenillä jää siis väliin. Sittenpähän tulee nähtyä, miten paljon massaa tämän tyyppisellä treenillä voi saada. :) Tai siis sitä rasvatonta massaa nimenomaan eikä vain kokonaismassaa. :D 


Pullistelin näköjään ojentajia tangon alle sujahtaessa.


Muutos pitkistä palautuksista ja lyhyistä sarjoista päinvastaiseen tulee luultavasti olemaan sekä päälle että kropalle jonkinasteinen järkytys. Puhumattakaan siitä, että joka treenissä kyykkääminen vaihtuu kenties kolmijakoisen ohjelman yhteen jalkapäivään, jossa lihasryhmää kulutetaan loppuun oikein kunnolla, ainakin siis verrattuna tähän kaikkien lihasryhmien käyttämiseen joka treenissä. Näistä kokonaisvaltaisista perusliikkeistä en aio luopua kuitenkaan. Mä uskon kyykkyyn, penkkiin ja maveen. :D Sarja- ja toistomäärät vaan tulee olemaan eri luokkaa kuin nyt.




Muitakin muutoksia oon yrittänyt tehdä. Vähän erilaisia. Alkuviikolla multa kysyttiin, oonko "kyykännyt ikinä selän päällä", ja vasta kolmannella kerralla tajusin, että kyse on tangon paikasta eikä esimerkiksi toisen ihmisen selän päällä seisten kyykkäämisestä. :D Mulla on tanko tosiaan aika ylhäällä niskassa. Nuo epäkkäät vaan muodostaa sellaisen sopivan, pehmustetun kohdan tangolle. Tangon paikkaa etittiin hiukan alempaa ja perjantaina mielestäni sen saman kohdan kyllä ihan hyvin löysin, mut jotenkin sitten päädyin parin sarjan jälkeen taas high bar -kyykkyyn tanko niskassa. Se, missä kohtaa tanko on, vaikuttaa siihen, miten pysty asento on kyykyn ala-asennossa. Näihin sitten liittyy liikkuvuusasiat ja moni muu varmaan aika oleellisesti, mutta eipäs ole sen paremmin tullut perehdyttyä. Pitäisi varmaan.





Perjantaina kuvasin pari sarjaa kyykkyjä videolle, jotta näkisin vähän tekniikkaa. 5x80 kg meni mun mielestä ihan nätisti. Kovaa sarjaa en kuvannut, koska halusin ottaa napit korville ja kunnon ässämixmegamättöbiisin soimaan (tällainen). Se 3x92,5 kg ei nyt tällä kertaa sitten onnistunut, pää petti viimeisessä toistossa ja luovutin, joten oikeastaan vain laskin tangon alas ja jätin tukiraudoille. Kun lihaksista karkaa jännitys siellä alhaalla, niin ei kauhean raskaita kuormia enää nosteta ylös... Sinne jäi. Ennen viime flunssaa sain tuonkin sarjan kyllä jo kertaalleen tehtyä, joten vähän on voimatasoissa tosiaan tullut takapakkia taas. Niin turhauttavaa.







Sitten vielä hiukan yhestä jutusta, joka nyt ei ole ollut varsinaisesti suunnitelma missään vaiheessa vaan enemmänkin ehkä sellainen etäinen haave... Body-lehti tipahti postiluukusta loppuviikolla ja yhtenä aiheena oli tatuoinnit fitness-lajeissa kilpailevilla. Se oli taas sellainen muistutus, että tuo mun selässä oleva tatuointi ei varsinaisesti olisi eduksi, jos kilpailisin. Siitä pienestä etäisestä haaveesta tuli siis taas pykälän verran (tai parikin) etäisempi. Mulla on onneksi paljon muita motivaatiokeinoja liikkumiseen ja treenaamiseen kuin kilpaileminen. Itseään pystyy haastamaan muutenkin. 

Tällaisia mietteitä tänä viikonloppuna...

2 kommenttia:

  1. Toisaalta mun käsityksen mukaan aika monella fitness-lajien parissa kisaavilla naisilla on tatuointeja ja joillakin varsin isojakin ja sijoitukset silti olleet hyviä :) Että älä etäännytä unelmaa ainakaan lehtiartikkelin takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, ei ne tatuoinnit kisaamista estä. :) On vaan muutenkin aika kaukainen haave. Ei joka tapauksessa ajankohtaista vielä ihan lähitulevaisuudessa. Haaveilua en lopeta, voihan sitä pitää kivana ajatusleikkinä, vaikkei sitä ikinä toteuttaisikaan. :)

      Poista