tiistai 24. helmikuuta 2015

Guacamole, sis. avokadoa

Otsikolla viittaan niihin guacamolena myytäviin dippeihin, jotka sisältävät pääasiassa kaikkea muuta kuin avokadoa... ;o) Eikös sen pitäisi olla tärkein ainesosa ja pääraaka-aine eikä suinkaan viimeisenä ainesosaluettelossa 0,7 % osuudella. 

Mä tykkään avokadosta. Sitä voi heittää niin pirtelöön kuin ruokalautasellekin, joko ihan sellaisenaan tai guacamolen kaltaiseksi tahnaksi sotkettuna. Laiskan syömärin versio on se "ihan sellaisenaan", vaikka eipä guacamolen valmistaminenkaan vaikeaa ole. Tää menee kategoriaan yksinkertaista ja hyvää. Mitään uutta ja hienoa tässä ohjeessa ei kyllä taatusti ole, mut jos nyt vaikka joku ei ole tullut kokeilleeksi... 





guacamole tai sen kaltainen avokadosötkötys
2-3 avokadoa
punasipuli
ripaus suolaa
limen (tai sitruunan) mehua
chilirouhetta, paprikajauhetta




Halkaise kypsät avokadot, irrota kivet ja kaavi hedelmäliha kuoresta lusikalla. Hienonna punasipuli, purista limen (tai sitruunan) mehua joukkoon, lisää mausteet. Muussaa haarukalla tahnaksi - ei tarvitse olla ihan tasaista. Tomaattiakin voisi sekaan hienontaa.





Mä olen tehnyt tämän tahnan suoraan pakasterasiaan, koska se on kätevä säilytysastia, enkä yksin syödessä ikinä jaksa kattaa pöytää hienosti ja laittaa ruokia nätteihin tarjoiluastioihin. Rumia kuvia siis, pahoittelen. Tätä voi syödä melkein minkä kanssa tahansa! Meksikolaisen ruoan kanssa toimii tietysti tosi hyvin, mutta maistuu myös kanan ja kalan kanssa, leivän tai riisikakun päällä, varmaan myös dippinä kasviksille. 




 
Sitten vielä se laiskan syömärin versio tähän loppuun... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti