perjantai 24. heinäkuuta 2015

Tasapainoilua

Kokeilin salilla tällä viikolla jotain uutta. Pääsin katselemaan sellaista tasapainotaiturointia jumppapallon ja bosupallon päällä, että en voinut kuin ihastella. Sain vinkiksi lähteä ihan helpoista perusjutuista liikkeelle, ja niinpä oon nyt sitten pari kertaa tehnyt aika simppeliä keskivartalon hallintaa vaativaa liikettä noitä kyseisiä välineitä apuna käyttäen. 



 
Sehän on varmaan monelle tuttua, että jumppapallon kanssa voi treenata vatsalihaksia eri tavoin, siis muutenkin kuin vatsarutistuksia pallon päällä tehden. Kun nostaa sekä jalat että kädet pois tukevalta lattialta ja tasapainoilee epävakaiden apuvälineiden päällä, saa hommaan vähän lisähaastetta. Tulee myös aktivoitua koko keskikropan lihaksistoa. Tuo jalkojen ojentaminen ja koukistaminen on ainakin mulle jo ihan riittävän haastavaa aluksi, mutta sitten tasapainon ja lihasten hallinnan parantuessa ja keskivartalon vahvistuessa voi varioida tuota vaikka yhdellä jalalla tehden, kroppaa kallistellen. Kai tuossa on vain mielikuvitus (ja fysiikan lait) rajana.




Ne fysiikan lait tuli mulle vastaan, hupsistakeikkaa. :) Sen verran alkoi kädet hiota, että ote bosupallon reunoista lähti hiukan valumaan huonoksi, ja sitten jostain syystä päätin koittaa hypäyttää (hmm, onkohan tuo edes sana) mukamas samanaikaisesti käsiä vähän paremmin laudalle. No ei mennyt niin kuin elokuvissa, ponnistaessa ei tuo käsien synkronointi ihan sujunut ja sitten kellahdinkin alas. Oli muuten jonkinlaiseksi vatsalihastreeniksi laskettavissa tuon videon katselusta ja tilanteen muistelusta aiheutunut nauraminenkin...




Mä olen joksikin aikaa jumiutunut vatsalihasten kehittämisessä siihen yhteen ja samaan liikkeeseen, jalkojen nostamiseen tangosta roikkuen. Onhan sekin hyvä liike, muttei vaihtelu tee huonoa, kun lihakset saa erilaista ärsykettä ja pääkin sitä kaipaa. Tästä jumppapallotouhusta rupesin heti tykkäämään. Toinen mulle uusi, kiva (ja inhottava, koska raskas...) liike on sellainen, että penkin päällä maaten käsillä kiinni pitäen nostetaan jalat ja pyrstö ilmaan ja mahdollisimman hallitusti ja rauhallisesti jarrutellen lasketaan ne takaisin penkille siten, ettei se pyrstö heti tömähtäisi takaisin penkille. Tämä on mulla vielä niin onnetonta räpellystä, ettei siitä kehtaa mitään kuvamateriaalia julkaista. :D Tällä videolla tuosta näkyy pari erilaista variaatiota (dragon flag). 

Kyykyt ja maastavedot (niin ja ne kahvakuulaheilautukset!) on luultavasti kehittäneet mun keskivartaloa enemmän kuin varsinaiset vatsalihasliikkeet. Ja sitä kehitettäväähän riittää, ei mulla ole mitään pyykkilautavatsaa ja teräksistä keskikroppaa. Ehkäpä kuitenkin tuosta tasapainoilusta siirtyy myös perusliikkeisiin jotain positiivista.

4 kommenttia:

  1. Multa puuttuu kans mielikuvitusta noiden vatsalihasten kanssa, ehkä täytyy itekki kokeilla tota jumppapalloa. Näytti sen verran hauskalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kokeilemisen arvoista, toi on hauskaa! :D Pallon kanssa pystyy varmasti temppuilemaan sit monella tavalla, kun vähän tasapaino ja hallinta kehittyy. Ei käy homma heti sit tylsäksi. :) Mut yllättävän haastavaa oli noinkin yksinkertainen liike!

      Poista
  2. Voi apua :D Mäkin oon kyllä aika jumittaja vatsalihasliikkeiden suhteen et teen kyllä melkein aina samoja liikkeitä.

    Noi tasapainoiluliikkeet on kyllä varmaan tosi hyviä varsinkin syville vatsalihaksille! Mulla on kyllä niin onneton tasapaino muutenkin ja vatsojen teko ei oo mulle mitään suosikkipuuhaa, että palaiskohan hihat aika nopeasti tollasessa taituroinnissa :'D

    VastaaPoista
  3. Mullekin vatsalihasliikkeet on vähän se pakollinen paha siellä treenin lopussa... Anna tälle jumppapallojutulle mahdollisuus (ja suhtaudu huumorilla jos vaikka kellahdat lattialle), tää on just niille syville keskivartalon lihaksille tosi hyvä. ;) Ihan jo paikoillaan pysyminen ilman mitään pallon rullailua jaloilla pistää kropan töihin ja eiköhän se tasapainokin kehity. :)

    VastaaPoista