lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vähemmän kaksoisleukoja, enemmän leuanvetoja

Oon ehkä jossain vaiheessa tänne blogiinkin kirjoittanut, että leuanvetotavoitteeksi vois ottaa vähintään kymmenen leukaa, ja aikatauluna taisi olla, että kesän aikana. Nyt kävi niin, että mä vedin sen kymmenen leukaa vastaotteella jo eilen, eikä kesä ole ehtinyt vielä edes alkaa. :) Alkuviikolla kokeilin vastaotesarjojen jälkeen vielä myötäotteella lauanvetoja, niitä ei siinä vaiheessa mennyt kuin melkein yksi. :D Pitää keksiä joku uusi tavoite. Sitä voisi tähdätä vaikka 15 tai 20 leukaan tai sitten voisi ruveta kokeilemaan lisäpainoja. Leuanvedot onkin nyt ehkä ainoa liike, jossa odotan kehitystä, koska vedothan kevenee samalla kun kroppa kevenee. 

Tai no itse asiassa joissain uusissa liikkeissä oon kyllä kehittynyt myös. Sissy-kyykkyä en tee enää smithissä ylävartaloa hiukan kannatellen vaan oon tehnyt sitä nostolavan reunaa vasten, välillä levypaino sylissä lisäpainona. Paino on mahdollisimman paljon päkiöillä ja kantapäät on nostettu lavan reunaa vasten, lantio pysyy mahdollisimman suorana ala-asennossa. Tuolleen saan jopa minäkin tosi hyvän poltteen etureisiin. Smithissä rupesin helposti ottamaan liikaakin tukea tangosta ja helpottamaan reisien työtä sillä tavalla. 




Vatsalihaksille kokeilin taas jotain vähän erilaista jumppaa, kun kaikki vatsalihasliikkeet vähän tympi. Joku oli oivallisesti jättänyt köydet roikkumaan katosta just sopivalle korkeudelle. Pujotin jalat köysiin (öö... no sellaisiin lenkkeihin), kannattelin ylävartaloa käsillä ja lähdin koukistamaan ja ojentamaan jalkoja mahan alle. Tuo on aika samanlainen liike kuin jumppapallolla tehtynä, mutta jonkun verran kivempi, kun pallo tuppaa helposti karkaamaan jalkojen alta ja nuo köydet eivät. Toin jalkoja koukkuun suoraan ja vinoittain. Nuokin köydet on olleet salilla varmaan jo tosi pitkään, enkä oo ikinä aikaisemmin kokeillut tehdä niillä mitään... Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? 

Huhtikuu on ollut ihan huippuhyvä treenimäärien kannalta. Sairastelu ja väsymys karsi aika rankasti mun treenejä jo viime syksynä, ja sama homma jatkui talvella. Laskeskelin, että semmoinen kymmenisen reeniä per kuukausi on ollut aika tavallinen määrä ainakin syksystä asti, eikä tainnut kesälläkään kovin hyvin mennä, mutta en jaksanut kaivaa vanhaa salivihkoa esiin tarkistaakseni. Tänään kävin 19. kerran salilla huhtikuun aikana. Se on suunnilleen tuplasti sen, mitä aikaisempina kuukausina. :) Kolmesta viiteen kertaa viikossa. Ihan hyvin mun mielestä. 




Nyt vappuna taidan pitää parin päivän tauon jumppailusta. Mitään hurjan railakasta vappua en varmaan vietä (suunnitelmat on auki vielä tässä vaiheessa iltaa... :D ) vaan aion vaan olla rennosti. Huomenna on luvassa brunssi kotona. Nyt on tosin luvattu ihan hienoa säätä myös huomiseksi, uloskin voisi lähteä piknikille sikäli. Otin tänään salillakin käyttöön kesävaatetuksen kun oli niin aurinkoinen ja lämmin päivä. :)




Hauskaa vappua! :) 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti