sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Treenikooste

Tän vuoden puolella postaustahti on ollut aika hidas, mutta kirin hiukan syksyn tahtia takaisin kirjoittamalla peräti kaksi tekstiä samana päivänä. :D Jos viime viikolla treenit sujuikin yllättävän kivasti, tällä viikolla otettiin sitten hiukan takapakkia. Tai jos ei ihan takapakkia niin... no ainakaan ei enää menty eteenpäin. Ens viikolla sitten taas!

Koipikuviahan voi lihaksia jännitellen ottaa siitä huolimatta, ettei treeni oo mennyt täysin odotusten mukaan. 





Maanantaina oli tarkoitus tehdä kyykyssä viimeisessä sarjassa 5x87,5 kg. No ei mennyt kuin neljä toistoa, viides jäi alas. Jos olisi ollut joku käskyttäjä vieressä, olisin ehkä saanut puristettua jostain voimaa ja tsemppiä siihen viimeiseen toistoon, ehkä. Tai sitten en. Päätin, että keskiviikon kevyet kyykkäilyt menee tämän 9. viikon painoilla, mutta perjantaina palaan 8. viikon sarjapainoihin ja teen tuon vitosen sitten seuraavana maanantaina uudestaan paremmalla menestyksellä. Penkkipunnerrusta aloin tehdä sillä maksmivoimaohjelmalla, josta mainitsin aikaisemmassa postauksessa viime viikon treeneistä höpistessä. Ekassa penkkitreenissä oli vielä suht "pitkiä" sarjoja: 1x6x35 kg, 2x5x37,5 kg ja 2x4x 37,5 kg. 

Keskiviikkona kävi sitten mavessa samalla tavalla kuin maanantaina kyykyssä, ei se viimeinen sarja vaan mennyt kokonaan. Ensimmäiset kolme toistoa meni sillä 105 kilolla, mutta sen jälkeen tanko ei hievahtanutkaan. :D Ei siis kertakaikkiaan liikahtanut milliäkään irti nostolavasta. Netissähän näkee niitä videoita, missä selkä pyöreänä nitkutetaan ja vitkutetaan tankoa polven korkeudelta ylemmäs nykivällä liikkeellä, mutta nyt ei olis mitkään nykimiset auttanu. Ei sillä, että olisin väkisin (epätoivoisesti) nykimällä tankoa tahtonutkaan nostaa ylös. Seuraavalla kerralla teen maven uudestaan näillä samoilla. Niin paitsi että sitten nousee vitonen, nih! Vaikka kunnon pompun kautta, jos ei muuten. No ei kai. Deadlift ja silleen.

Perjantaina tein siis kyykyssä taas 3x87,5 kg. Nyt kun sillä painolla on muutaman kerran jo tullut tehtyä, ei pitäisi ainakaan olla mitään jännittämistä enää tehdä sillä se vitonen ja siirtyä sitten suurempiin painoihin. Penkissä oli lyhempiä sarjoja ja lopuksi negatiivinen toisto: 2x3x37,5 kg, 2x2x42,5 kg ja negatiivinen 47,5 kg. Nuo negatiiviset toistot tuntuu tässä ohjelmassa hyvältä jutulta. Apuliikkeinä tangolla tehtäviä hauiskääntöjä ja ranskalaisia punnerruksia tein tällä kertaa ilman lukkoja, kun viime viikolla treenikoulussa piti sillä tavalla tehdä ja mahdollisia puolieroja tsekkailla. Hauiskäännöt menikin vielä ihan hyvin ilman lukkoja, mutta ne ranskikset... :D Tokassa sarjassa huomasin, että whoaaah nyt lähtee tanko kallistumaan, mutten ehtinyt reagoida siihen mitenkään, kun painot putosivat ensin toiselta puolelta ja heti perään tietysti toiseltakin puolelta. Nauratti. Hekottelin siinä hetken ja totesin ääneen, että ois voinut sittenkin laittaa ne lukot. Sain lähinnä kummeksuvia katseita osakseni. No, viihdytinpä ihmisten perjantai-iltaa. :) 

Lauantaina oli treenikoulun viimeinen treeniosa, jossa käytiin läpi rinta-olka-ojentaja. Sain tosi hyvän opastuksen tuntuman löytämiseen rintaa treenatessa. Pitää vaan pienellä liikeradalla hakea se tuntuma ensin ja sitten vasta lähteä tekemään täydellä liikeradalla, pitäen kuitenkin jännityksen kohdelihaksessa. Sivuolkapäitä tehtiin laitteessa, joten en nähnyt omaa epämääräistä käsien erilaista asentoa peilistä, mutta tästä huomautettiin ja hieroja siihen tokaisi, että on neidin selkä niin jumissa, että vaikuttaa varmaan liikeratoihin paljon. Lääkkeeksi lihashuoltoa. Niin. Ihana tietää, että sieltä on ah-niin-kamalaa kyynärpäätaktiikkaa tulossa taas selälle seuraavalla hierojakäynnillä, vaikka hyväähän se tekee. Oikein ärsyttää tuo selkä välillä. Vähintäänkin joka treenipäivänä käsittelen kroppaa rullalla ja palloilla läpi, mutta ei se riitä, kun pitäisi joka päivä murjoa. 

Nyt yksi jakso Pullukkaa netistä ja sitten unten maille... :) Mä katson (telkkarista / netistä) näitä laatuohjelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti