sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuskuvia

Juhannus toi ihan tarpeellisen hengähdystauon. Mun erakkoluonteeni pääsi mökilläkin valloilleen ja vietinkin osan viikonlopusta yksin laiturilla istuskellen ja pitkin saarta kuljeskellen. Napsin jonkin verran kuvia. 


 
 
 

Hiukan tuli syötyä ja juotua ohi dieetin, mutta kuitenkin pysyin siinä aikomuksessani eli kohtuudessa. Ehkä vaaka ja mittanauha on eri mieltä. Yhtään ruokakuvaa en ottanut. Oli uusia perunoita, hyvää salaattia, erilaisia lihoja. Muurikkalettujakin, nam. Ne ei vaan meinaa gluteenittomalla taikinalla pysyä koossa, toisin kuin vohveliraudalla paistetut gluteenittomat vohvelit. Niitä täytyykin tehdä taas pian. Oon sitä varten säästänyt cookies & cream -makuista heraa. Jollain "fitness-reseptillä" oon niitä joskus tehnyt - ja siis mökillä muurikkaletut ei todellakaan olleet fitness vaan enemmänkin fatness. Kerrankos sitä. Sen verran kyllä lättyjä syödessä himmailin tahtia, että hillot jäi mun lautaselta pois, kun oli muutenkin ihan riittävän makeaa.

Käväisin meressä. En uimassa, mutta pikaisesti kastautumassa. Talviturkki tuli siis heitettyä. Sen pienen luonnossa käpyttelyn lisäksi en oikein minkäänlaisia liikuntasuorituksia tehnyt parina päivänä. Pohkeita ja penikoita rullailin auki ja ne itse asiassa tuntuvatkin nyt aika hyvältä. Ainakin tän illan treeniin ja askelkyykkyihin asti tuntuivat... Salilla oli aika hiljaista. Niin vähän aavistelinkin. Oli kyllä ihan hirmu kivaa päästä salille. Nyt voin sanoa, että oon todellakin löytänyt sen hetken kadoksissa olleen treenaamisen ilon taas. :) Se on tosi tärkeetä, koska ei muuten olisi mielekästä harrastaa.




Mökillä laiturilla istuskellessani olisin kuunnellut aitoja luonnon ääniä, jos ympärillä olisi ollut tarpeeksi hiljaista. Ihmisten äänistä pääsin vähän kauemmas mennessäni eroon, mutta laiturilla piti turvautua puhelinsovellukseen ja nappikuulokkeisiin. Olen hiukan harjoitellut rentoutumista Calm-sovelluksen avulla. Muitakin vastaavanlaisia sovelluksia on luultavasti useita, ja kaikenlaisia kirjoja, nettisivuja ja muitakin, kun etsii mindfulness-juttuja. Mindfulness-harjoitteiden avulla olen saanut vähän apua myös nukahtamisongelmiin. Tällaisen superstressaavan suorittajaihmisen olisi hyvä päästää välillä kiireen tunteesta irti ja keskittyä ihan vaikka hengittelyyn. Kuulostaa paljon helpommalta kuin se oikeasti on.
 
 



Tosin on tähän loppuun pakko todeta, että viikonlopun paras nollaus ei tapahtunut laiturilla tai kalliolla vaan salilla kyykkypaikalla. Sielläkin on ihan pakko vain keskittyä olennaiseen ja unohtaa turhat asiat pois mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti