lauantai 13. kesäkuuta 2015

Koiran ja emännän laihis

Voi voi, mun 8-vuotias kääpiöpinseriherra on eläinlääkärin mielestä turhan tuhdissa kunnossa ja sai tylyn tuomion: laihikselle joutuu pappa. Tästä voisi alkaa emännän ja koiran yhteinen projekti, kun tarkoitus oli vielä jatkaa mun kesken jäänyttä kesäkunnon metsästystä. Paino ei numeroina ahdista emäntää eikä koiraa, mutta emännälle ei mahdu kesävaatteet päälle ja koirakin voisi talvitakkeihinsa ensi talvena sujahtaa sutjakammin. Nuorempi kääkkäherra onkin sitten varsin solakassa kunnossa. Nää nauttii elämässä erilaisista asioista, toinen ruoasta ja sohvasta, toinen yleisestä töhöilystä ja sähläämisestä. 


"Minäkö pulska? Itse oot!"
 

Tällä viikolla kävin tosiaan kehonkoostumusmittauksessa, vähän niin kuin projektin välitsekkauksessa. Noin 2,5 kiloa tipahti huhtikuun ja toukokuun alkupuolen aikana ja ehkä suunnilleen saman verran voisi vielä lähteä. Ainakaan paino ei ole dieetin tauolle pistämisen jälkeen noussut. Mittauksen mukaan painosta puoli kiloa on lähtenyt lihaksen muodossa, mikä ei tietty ollut ollenkaan tarkoitus, mutta ihmekös tuo, kun on tullut sairasteltua ja liikuttua niin huonosti viime viikkoina. Ei vissiin tuo stressihormoni kortisolikaan kauheasti auta rasvanpoltossa ja lihasten säilyttämisessä. Toki on sitten ihan oma asiansa, millainen mittausepävarmuus noissa laitteissa on.

Noh, muutos alkaa ensi viikolla viikonlopun suunnittelun jälkeen. Maanantai on aina hyvä päivä aloittaa. :D Uuden treeniohjelman suunnittelun ja noudattamisen aloitin torstaina hiukan ex tempore. Nyt kun salilla on tullut käytyä ihan hirvittävän epäsäännöllisesti, ei ole mielestäni järkeä tehdä millään monijakoisella ohjelmalla kroppaa läpi ehkä kaksi kertaa kuukauden aikana. :P Niinpä päätin ottaa perusliikkeitä ja apuliikkeitä siitä talvella käyttämästäni voimapainotteisesta ohjelmasta - sarjamääriä tiputin viidestä kolmeen tai neljään ja toistomääriä lisäsin viidestä noin kasiin tai kymppiin. Koska vaihdoin treenit ihan lennosta, ne varmaan vähän muuttuu vielä. 


Kokovartalopinkki.


Tällaista settiä ajattelin:

A-treeni: 
kyykky, penkki, kulmasoutu, jokin ojentajaliike (esim. ranskalainen punnerrus) ja jokin hauisliike (esim. hauiskääntö tangolla), lisäksi vielä jokin apuliike jaloille (esim. askelkyykkyjä)

B-treeni: 
leuanveto, mave, pystypunnerrus, vatsalihasliike vastapainoksi selän kuormitukselle ja olkapäille ehkä jokin lämmittelevä liike ennen pystäreitä (vaikkapa vipunostoja) 

Kuten noista voi päätellä, mulla on vähän ikävä perusliikkeitä ja pientä antipatiaa bodausta ja laitteita kohtaan. Se voi johtua siitäkin, että yleisfiilis nyt viime viikkojen aikana on ollut aika surkea ja treenaaminen on mennyt ihan päin honkia, kun ei ole ollut energiaa mihinkään. Kaipaan muutosta, haluan stressin pois ja iloa ja liikuntaa enemmän tilalle. Ehkä haen jonkinlaista turvaa sen tyyppisistä treeneistä, joita tein talven aikana, kun silloin pääsin säännöllisesti salille ja sain treeneistä tosi paljon hyvää oloa. 

Meen vielä tänään kokeilemaan, miltä tuo B-treeni tuntuu ja paljonko sitä pitää vielä muuttaa. Leuanvedoista en vieläkään tykkää, mutta se nyt vaan on hyvä liike, ja kun sen tekee heti alussa alta pois, pääsee tekemään kaikkea kivaa, kuten mavea. :)

4 kommenttia:

  1. Voi pappa raukkaa :'D Mulla on kissojen kanssa sama tilanne, että toinen on solakka ja toinen vähän tuhdimpi. Onneksi Jackson ei ole vielä saanut laihdutustuomiota, mutta ei saisi lihoa enempää- lausunto kyllä tuli viime kesänä :'D

    Hyvältä vaikuttaa sun treenit. Mun mielestä on hyvä treenata sillain mikä itseä innostaa ja perusliikkeet on aina hyvästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi, Väinö lähettää täältä Jacksonille vinkin et kannattaa pysyä siinä ei saisi lihoa enempää -tilanteessa eikä ylittää sitä, koska laihiksella on kurjaa. :D Herkuttelukin pitää lopettaa.

      Jep, samaa mieltä treeneistä. Omaksi huvikseen kun tätä tekee, pitäis tekemisen pysyä mielekkäänä.

      Poista
  2. Heippa! Itelläki toi treenaamisinto ehti jotenki laimentua stressin ja kehityksen pysähtymisen takia. Kroppa ei oo muuttunu lihaksikkaammaks vaikka kävin 3-4 kertaa viikos ja työstressi vähensi innokkuutta tehdä enää mitää töiden jälkee, ni teki vähän väkisin :P nyt on stressi vähentyny, 6työpäivää jäljellä enne kesälomaa ja teinpä sitte itelleni kokonaan uuden ohjelman! Nyt löytyy taas intoa vaikka en tiedä alkaako niitä tuloksia näkymään ;) kyl se täst taas! Ainaki jalat "kiittää" ku lisäsin niiden kiduttamista :D itellä ei olis painoa oikee mitä pudottaa, mut älytön turvotus vähän väliä :O oon miettiny kaiken maidon poistamista ruokavaliosta vaikka käytänki varmuuden vuoks laktoositonta ku en tie mistä se johtuu. Vettä tulee kuitenki juotu se 2-3l päiväs :P tsemppii molempien laihikseen! :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Kuulostaa tutulta, onneks sulla on työstressi vähentynyt ja loma alkaa pian. :) Mulla on itse asiassa kans vain 7 työpäivää enää ennen parin viikon lomaa. Uudesta treeniohjelmasta saa kivasti lisää intoa, ja kun ei oo ihan ylikuormittunut stressistä, kyl niitä tuloksiakin tulee. :) Treeni-iloa! :)

    Sitä kannattaa varmaan kokeilla, auttaisko maidottomuus turvotukseen. Sitten on tietty ns. fodmap-hiilihydraatit, jotka voi aiheuttaa turvotusta myös, ja varmaan moni muukin asia... Se stressikin. Tai jos syö liikaa kuituja. Mulla maidosta menee maha sekaisin, eikä siihen auta laktoosittomat tuotteet - toisaalta heraproteiinia pystyn syömään. Ne ihanat Fastin ja muiden pudding-herkut ei sovi, ja ne on pääasiassa kaseiinia, joten ehkä mun ongelmat liittyy siihen. Ei oo helppoja nää syömisasiat, vaikka syöminen periaatteessa onkin maailman helpoin juttu. :D

    VastaaPoista