perjantai 26. syyskuuta 2014

Ei-paha tuorepuuro

Jee, onnistuihan se tuorepuuron valmistaminen minultakin. :D Tällä kertaa laitoin tattarihiutaleiden kaveriksi manteleita sekä auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja ripauksen suolaa. Valitettavasti en mitannut ainesosia kovin tarkasti, joten ensi kerralla luotetaan taas hyvään onneen... Tattarihiutaleita noin desilitra, vettä ehkä kaksi. Siemeniä reippaasti ja manteleita sellainen sopiva roiskaisu.


Kuva on otettu yön yli jääkaapissa tekeytyneestä puurosta. Tällä kertaa tuo ei näyttänyt yhtään niin epäilyttävältä kuin viimeksi. Sotkin lusikalla joukkoon vielä heraproteiinia, koska mulla ei ollut oikein muutakaan proteiininlähdettä aamuksi valmiina. Puurohässäkän soseuttamiseen ei olisi aika eikä viitseliäisyys riittänyt. Pureskeltava koostumus oli sitä paitsi ihan kiva mun mielestä.

Sen verran jumiutunut olen vanhoihin tottumuksiin, että puuro on kuitenkin parempaa lämpimänä kuin kylmänä. Tällainen jääkaappikylmä versio on varmaan kesällä ihan kiva aamiaisvaihtoehto, mutta kyllä ilmojen viiletessä lämmin aamupuuro tuntuu houkuttelevammalta - siitäkin huolimatta, että en oo ollut puuroihminen enää moneen vuoteen. Smoothiehan sen sijaan maistuu talvellakin 20 asteen pakkasista huolimatta oikein hyvin jääkaappikylmänä aamiaiseksi. :D Varmasti teen tuorepuuroa vielä uudestaankin, mutta ehkä saatan joskus myös ihan perinteisesti keittää puuroa ja heittää sekaan siemeniä ja pähkinöitä.

2 kommenttia:

  1. Itekin oon välillä miettinyt vaihtoehtoja aamupalalle ja jostain sain vinkin, että kannattaa kokeilla laittaa kaurahiutaleet mehukeittoon ja antaa tekeytyy jääkaapissa yön yli niin nyt tuli mieleen, että onko sekin sitten tuorepuuro? :D En oo kuullu aiemmin tuorepuurosta niin pitää ihan kysyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kai sekin sitten on tuorepuuroa? :D Perusajatuksena on, että siementen tai hiutalaiden annetaan tekeytyä nesteessä eikä puuroa kypsennetä keittämällä. Ekana ei ehkä tule mehukeiton käyttäminen mieleen, kun puhutaan tuorepuurosta, mutta miksei sitäkin voi käyttää, jos tykkää... :) Ja jos se toimii, niin mitä se haittaa, vaikkei se jonkun mielestä täyttäisikään tuorepuuron "kriteereitä". ;)

      Poista