sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eka voimailuviikko takana

Tän viikon treenit on olleet vähän hajanaisia. Voimailuohjelman ekan treeninhän kävin tekemässä jo viime viikon sunnuntaina, koska maanantaina oli selkähieronta, joka olikin muuten tuskallisin hierojakäynti tähän mennessä. Toka treeni oli tiistaina. Tarkoitus oli tehdä kolmas treeni joko torstaina tai perjantaina, mutta tolkuttoman väsymyksen ja voitettujen keikkalippujen vuoksi se kolmas treeni siirtyikin lauantaille.

Eihän tuosta mitään selvää saa, mutta hiusten hulmuttelua Katatonian malliin tuossa yrittää näkyä.
Kakkostreenissä oli kyykkyä, pystypunnerrusta ja maastavetoa, apuliikkeenä istumaannousuja. Jouduin isoilta pojilta pyytämään apua, kun en saanut kyykkyhäkissä kannatinta ruuvattua irti. Nolotti siinä työpäivän jälkeen meikit naamassa räpsytellä ripsiä pinkit trikoot jalassa. Ja sitten ei ees ollut kuin ihan kevyitä kyykkysarjoja, neljä sarjaa vitosia maltillisilla painoilla. Tosin maven kannalta ei olisikaan järkevää väsyttää ensin kroppaa raskailla kyykyillä. Mä hiukan pyöristin maven ykkösmaksimitulosta ylöspäin 100 kg -> 105 kg, vaikkei se silloin testipäivänä noussutkaan. Sarjapainoihin tuo muutos vaikutti hiukan. 

Piti rajata kuvaa niin paljon, että ihan supersumeahan siitä tuli. Meinaako tuonne ruveta kerääntymään jotain maggaraa? Pitänee rajailla niitäkin pois jossain vaiheessa. 

Kolmostreenissä olikin sitten taas kyykkyä, penkkiä ja kulmasoutua. Apuliikkeinä dippi, hauiskääntö ja ojentajapunnerrus. (Huomasinpa tällä viikolla, että punnerrukset on vaivihkaa muuttuneet kevyemmiksi kuin mitä ne joskus oli, eikä se selity ainakaan punnerrettavan massan vähentymisellä. Enpä pahemmin tainnut punnerrella 10 vuotta ja 10 kiloa sitten.) Pääliikkeitä oli ensin neljä sarjaa vitosia, sitten yksi kolmonen ja lopuksi vielä kasi. Hyvän tovin saa siis samassa paikassa viettää, ei ole mitään pikajuoksua liikkeestä ja laitteesta toiseen. Laitteitahan tässä ei käytetäkä ollenkaan, siitä tykkään. Ei muuten ollut taas lauantai-iltana ruuhkaa salilla.

Niistä laitteista puheen ollen... :D
Nää ekan viikon treenit tuntui aika kevyiltä. Sarjapainot kuitenkin nousee joka viikko, eikä tarvii mennä montaa viikkoa eteenpäin, kun pitäisi jo ylittää omia (laskennallisia) vitosmaksimeja sarjoissa. Tämä kolme kertaa viikossa kyykkääminen ja vain muutaman liikkeen tekeminen on ihan erilaista, mitä oon tähän asti tehnyt. Treenin jälkeen ei ole sellainen olo, että olisi tosi uuvuksissa, mutta kyllä silti tietää jotain tehneensä.

Mä haaveilen nyt hiukan paremmista kengistä...

2 kommenttia:

  1. No siis ihan noita alimmassa kuvassa näkyviä tossuja, jotka ei sentään ole mitkään superpehmustetut juoksukengät, mutta ei ne kovin tukevatkaan ole. Kovempipohjaiset kengät ois jees.

    VastaaPoista
  2. Painonnostokengistä mäkin haaveilen, tai itse asiassa nyt tilasin sellaset, kun vihdoin oli hyvä tarjous. Onhan tukevat ja joustamattomat kovapohjaiset kengät hyvät esim. kyykätessä. Ei pääse jalka yhtä helposti heilumaan. Ja se pohjan koroke auttaa liikeradassa, jos on liikkuvuuden kanssa rajoitteita - tosin korokkeena voi käyttää yhtä hyvin lankkua tai pieniä levypainoja. Mut siis hyvä kenkävalinta jalkatreeniin. :)

    VastaaPoista