lauantai 12. heinäkuuta 2014

Banaanisuklaamukajäätelö

Netissä on pyörinyt tosi yksinkertaisen banaanijäätelön ohje. Kai tätä oikeastaan pitäisi kutsua jäädykkeeksi eikä jäätelöksi. Jäätelönkaltaiseen tarvitaan ainesosaksi vain banaania, mutta voi siihen kaikenlaista sotkea joukkoon, jos tahtoo. Tällainen suklaariippuvainenhan tahtoo tietysti sitä suklaata. Muussattu banaani mahdollisine mausteineen laitetaan hetkeksi pakastimeen ja siinäpä se sitten onkin, jäätelönkaltainen herkku valmis syötäväksi. Tasaisemman koostumuksen saa sauvasekottimella tai blenderillä, haarukalla jää vähän sattumia. Massaa olisi kai hileiden estämiseksi sekoitettava jäätymisen aikana, minä en jaksanut. Eihän tämä nyt ole ihan sama kuin Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie mutta ehdottomasti maistamisen arvoista silti. :) 

Mausteina suklaaheraa ja kaakaonibsejä.

Ensimmäiseen versioon sekoitin haarukalla muussatun banaanin joukkoon raakakaakaojauhetta, tummaa leivontakaakaojauhetta (halusin tumman värin) ja kaakaonibsejä. Tai niin oli tarkoitus. Eksyi sinne joukkoon sitten vähän aika paljon Maraboun Daim-suklaalevyn paloja rouhittuna. Tämä versio läpäisi makutestin. 

Toiseen versioon keksin sötköttää suklaanmakuista herajauhetta. Jätin sen maitosuklaan pois. Yhä oli hyvää, ilman sokerimaitosuklaatakin. Tein myös radikaalin kokeilun ja suklaaheran sijaan käytin vaniljaheraa, mutta laitoin sitten kuitenkin kaakaojauhetta siihen... Jos haluaa vaikka proteiinipatukkaa paloitella joukkoon, se kannattaa varmaan lisätä vasta pakastamisen jälkeen, ellei halua nakertaa jäistä protskupatukkakökkärettä. 

Quest bar paloiteltuna suklaaheralla maustetun jäätelön joukkoon. Tää ei itse asiassa ollut enää kovin kaukana B&J Chocolate Fudge Browniesta. :P

Tänään on kuitenkin ollut vuorossa muita herkkuja kummitytön synttärijuhlissa. :) Oon tällainen tosi värikäs pukeutuja. Kaikki käy, kunhan se on mustaa. Paitsi salilla. Siellä voi sitten käyttää neonpinkkejä säärystimiä ja muita riemunkirjavia vermeitä. Salille on kesäflunssan kourissa tullut jo vähän ikävä...



1 kommentti:

  1. Kiitos! :) Ruoissa yksinkertaisuus ja helppous on mulle tärkeitä ominaisuuksia laadun lisäksi, mutta se ei välttämättä tarkoita tylsää tai pahaa ruokaa. :)

    VastaaPoista