perjantai 25. heinäkuuta 2014

puolukka-suklaasmoothie

Kokeilinpa aika kivaa makuyhdistelmää, nimittäin puolukoita ja suklaanmakuista herajauhetta smoothiessa. Koska laitoin joukkoon myös spirulinaa, väristä tuli aavistuksen vihertävä, enkä saanut sitä raakakaakaojauheella parannettua ja tummaa kaakaojauhetta en enää viitsinyt lisätä. Mutta ei se ulkonäkö vaan se maku. :) NAM. Tuossa on myös avokadoa, chia-siemeniä ja pinnalla kaakaonibsejä. Kirjoitan reseptin tuohon alle, jotta muistan myöhemminkin, mitä oikein tuli tehtyä.



Puolukka-suklaasmoothie, 2 annosta
n. 300 g puolukoita
2 annosmitallista suklaanmakuista heraproteiinia
1-2 kypsää avokadoa
nesteeksi sopivasti vettä
(1-2 rkl chia-siemeniä, 1-2 tl raakakaakaojauhetta ja spirulinaa, koristeeksi kaakaonibsejä) 


Melkoinen superfoodpommi taas vaihteeksi sen mustikka-avokado-vaniljaherakombon jälkeen, siihen en laittanut mitään noita supermömmöjä. Voisi ne tästäkin halutessaan jättää pois (eikä tietty tarvitse käyttää maustettua heraa, tai välttämättä mitään proteiinijauhetta, jos syö tämän kanssa jotain muuta proteiinipitoista). Avokadot ja kotimaiset marjatkin on niin superia, ettei aina tarvii mitään hienoja (kalliita) Perusta tai Kiinasta roudattuja jauheita. Kyllä mä silti uskon, että jollain chia-siemenillä ja leväjauheilla on mun elämänlaatua parantava vaikutus - vähintään sitä kautta, että mä tykkään laittaa niitä smoothien joukkoon, jos ei muuten. Chiasta kyllä saa kuituja ja levästä jodia. :) Joka tapauksessa erilaiset ruokajutut on mielenkiintoisia ja niiden kokeilemisesta tulen hyvälle tuulelle. Tietenkään millään yksittäisellä raaka-aineella tai tuotteella ei ole mitään merkitystä vaan kokonaisuus ratkaisee; ei paljon paina vaakakupissa ohranorasjauheeet tai inkamarjat, jos ruokavalio koostuu pääasiassa pizzasta ja hampurilaisista.

Mun ajatusmaailmaan sopii aika hyvin "olkoon ruoka lääkkeesi" (Hippokrates) ja "olet mitä syöt" (jaiks, liittyykö tähän se ohjelma ja Hanna Partanen ja Gillian McKeith?), tai oikeastaan "olet mitä suolistobakteerisi tuottavat syömästäsi ravinnosta".


1 kommentti:

  1. Kannattaa kokeilla! :) Puolukoiden tilalle sopisi (tuoreet) mansikatkin ihan taatusti. ;) Mä tyhjennän pakastimesta vielä vanhoja marjoja pois, siksi puolukka.

    VastaaPoista